13/11/2015
Νέα επένδυση από την Coca-Cola στο Σχηματάρι 24 εκατ. ευρώ

 

Στην υλοποίηση ενός νέου επενδυτικού προγράμματος στην Ελλάδα ύψους 24 εκατ. ευρώ προχωρεί η Coca-Cola 3Ε, με στόχο την ενίσχυση της μονάδας παραγωγής στο Σχηματάρι και τη μετατροπή του σε mega-plant. H επένδυση περιλαμβάνει την αναβάθμιση των παραγωγικών υποδομών της μονάδας και την επέκταση, αυτοματοποίηση και εκσυγχρονισμό των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων. Στο Σχηματάρι θα παράγονται όλοι οι χυμοί αλλά και το 96% των αναψυκτικών που διατίθενται στη χώρα, ενώ θα διακινείται το 67% των πωλήσεων της εταιρείας. Από το Σχηματάρι θα πραγματοποιείται επίσης το σύνολο της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας σε αναψυκτικά και χυμούς, με κύρια αγορά τη Βουλγαρία, καλύπτοντας το 100% των αναγκών της σε Coca-Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου. Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επένδυσης, η συγκεκριμένη μονάδα θα είναι η έβδομη μεγαλύτερη του ομίλου της Coca-Cola Hellenic στις 28 χώρες που δραστηριοποιείται.

Το Σχηματάρι, το οποιο πλέον θα αποτελεί κεντρικό άξονα της εταιρείας για το παραγωγικό, αποθηκευτικό και διανεμητικό της δίκτυο, πέραν της υπάρχουσας δραστηριότητάς του, θα ενσωματώσει την παραγωγική και αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας του Βόλου και την αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να μειωθούν οι ενδοεταιρικές μεταφορές και θα βελτιστοποιηθεί η συνολική λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Μετακίνηση

Όσον αφορά στο μέλλον των εργαζομένων στις μονάδες του Βόλου και της Κάτω Κηφισιάς, η εταιρεία προσφέρει επιδότηση ενοικίου και κάλυψη εξόδων μετακόμισης - όπου αυτή απαιτείται για όσους δεχθούν να μεταφερθούν στο Σχηματάρι.

Το επενδυτικό πρόγραμμα στο Σχηματάρι τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, με την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της μονάδας του Βόλου. Η ενσωμάτωση των αποθηκευτικών δραστηριοτήτων της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί σταδιακά έως τον Σεπτέμβριο του 2016, με την ολοκλήρωση της επέκτασης των αποθηκευτικών χώρων του Σχηματαρίου. Το δίκτυο πωλήσεων και οι υποστηρικτικές λειτουργίες στις παραπάνω περιοχές συνεχίζουν τη σημερινή τους δραστηριότητα.

Αναδιάρθρωση

Η νέα επένδυση της Coca-Cola έρχεται λίγο μετά την απόφασή της να δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα από τα τρία μεγαλύτερα Data Center του ομίλου της στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Το συγκεκριμένο Data Center, τη λειτουργία του οποίου ανέλαβε ο ΟΤΕ θα εξυπηρετεί τις επιχειρησιακές εφαρμογές πληροφορικής περισσότερων από 36.000 εργαζομένων της εταιρείας ενώ το κόστος του ανήλθε σε 43 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης, η εταιρεία αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία του εργοστασίου που διατηρεί στη Σλοβακία και να μεταφέρει τις γραμμές παραγωγής τηε σε άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Με βάση τον προγραμματισμό, το κλείσιμο της μονάδας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ η κεντρική αποθήκη και το κέντρο logistics θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος του 2016.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90