09/11/2015
Ισχυρό ενδιαφέρον ξένων επενδυτών στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών

 

 Θετικά μηνύματα για την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών στέλνει η ικανοποιητική ανταπόκριση των ξένων επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με τα Νέα, το βιβλίο προσφορών της τράπεζας ίσως παραμείνει ανοικτό και πέραν της σημερινής ημέρας, ως αποτέλεσμα του αυξημένου ενδιαφέροντος ξένων και εγχώριων επενδυτών για να συμμετάσχουν στην αύξηση που έχει ως στόχο τη συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους τουλάχιστον 1,6 δισ. ευρώ από τα 4,7 δισ. ευρώ που θα πρέπει να συγκεντρωθούν συνολικά.

Επίσης με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η προαιρετική δημόσια προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς προς τους κατόχους junior και senior τίτλων δικής της εκδόσεως, καθώς σε όλες τις εκδόσεις επιτεύχθηκε προσφορά πολύ υψηλότερη του 67% που απαιτεί το θεσμικό πλαίσιο.

Έτσι η τράπεζα ενισχύθηκε κεφαλαιακά κατά 600 εκατ. ευρώ και εκπλήρωσε την πρώτη από τις δράσεις του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσής της.

Μετά την Τράπεζα Πειραιώς, σειρά παίρνει η Alpha Bank καθώς σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών της τράπεζας, ενώ θα ακολουθήσουν η Eurobank και η Εθνική.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90