14/11/2013
Κεδίκογλου: Δεν απειλείται η πρώτη κατοικία των πληγέντων από την κρίση

«Η πρώτη κατοικία εκείνων που έχουν πληγεί από την κρίση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν θα προστατευθεί»: Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας ότι θα εξαιρεθεί από τους πλειστηριασμούς η πρώτη κατοικία των πολιτών αυτών που, με αντικειμενικά κριτήρια τα οποία θα οριστούν, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Οσον αφορά το νέο φόρο ακινήτων, ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια με στόχο τη δικαιότερη κατανομή των βαρών.

«Ο καλύτερος φόρος είναι ο μηδενικός φόρος. Χρειάζονται όμως έσοδα», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και πρόσθεσε πως αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση είναι η μέγιστη δυνατή καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων και με βάση αυτή να γίνει η δικαιότερη δυνατή κατανομή των βαρών.

«Προσπαθούμε να βελτιώσουμε περισσότερο ένα σύστημα που πρέπει να συλλέξει έσοδα αλλιώς θα πρέπει να περικόψουμε από αλλού δαπάνες», εξήγησε,

Με το νέο σχέδιο, όπως είπε, θα υπάρξει ελάφρυνση για τους περισσότερους, η οποία μεσοσταθμικά θα ανέλθει στο 15%.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Κεδίκογλου απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης οριζόντιων δημοσιονομικών μέτρων. «Μέτρα θα πάρουμε. Οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα δεν πρόκειται να πάρουμε», ξεκαθάρισε.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει «χάσμα χιλιομέτρων και δισεκατομμυρίων» ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές σχετικά με το δημοσιονομικό κενό του 2014 και ότι λύση θα υπάρξει μετά τις χειμερινές διακοπές («θα πάμε για σκι», όπως είπε χαρακτηριστικά), οι οποίες κατά το δυτικοευρωπαϊκό έθιμο γίνονται τον Φεβρουάριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «υπήρξε οργή εντός και εκτός Ελλάδας και αποτυπώθηκε σε δηλώσεις πολλών αξιωματούχων». «Την ευθύνη την έχουμε εμείς», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση διαβουλεύεται χωρίς να έχει «την πλάτη στον τοίχο».

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90