01/07/2015
Αναβολές στις πληρωμές μερισμάτων από τρεις εισηγμένες

 

Αναβολές στις πληρωμές μερισμάτων ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη οι εισηγμένες. Οι βασικοί λόγοι αναβολών πληρωμών είναι αφενός η τραπεζική αργία πέντε ημερών και αφετέρου η ανάγκη διακράτηση ρευστότητας από τις εισηγμένες.

Χαρακτηριστικά, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι λόγω της τραπεζικής αργίας βραχείας διάρκειας η καταβολή του μερίσματος χρήσης 2014 δεν θα πραγματοποιηθεί στην ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί (2/7/2015). Οι δικαιούχοι του μερίσματος δεν μεταβάλλονται και είναι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της εταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Αϋλων Τίτλων κατά τις 26 Ιουνίου 2015 (Record Date). Μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας, η εταιρεία θα εκδώσει νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία καταβολής του μερίσματος.

Η «Τιτάν» ανακοίνωσε και αυτή ότι λόγω της τραπεζικής αργίας που αποφασίστηκε η έναρξη καταβολής στους μετόχους του μερίσματος χρήσης 2014 και των έκτακτων αποθεματικών που αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση της 19ης Ιουνίου 2015 δεν θα πραγματοποιηθεί κατά την 1η Ιουλίου 2015 όπως είχε ανακοινωθεί. Για τη νέα ημερομηνία και τον τρόπο πληρωμής του μερίσματος χρήσης 2014 και των έκτακτων αποθεματικών θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Τέλος, η διοίκηση της «Ικτίνος» πρότεινε κατά τη γενική συνέλευση να μετατοπισθεί η διανομή μερίσματος (0,025 ευρώ) για αργότερα, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί τη δεδομένη χρονική στιγμή στη χώρα, με την πρόταση να γίνεται δεκτή.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκαν χθες οι εκκαθαρίσεις των συναλλαγών της προηγούμενης Πέμπτης (25 Ιουνίου), ενώ σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ολοκληρωθούν οι εκκαθαρίσεις των συναλλαγών της Παρασκευής 26 Ιουνίου. Τα μετρητά θα πιστωθούν μέχρι Παρασκευή μέσω e-banking στους λογαριασμούς των επενδυτών. Κατά τον ίδιο τρόπο θα προχωρήσει μετά από πέντε εργάσιμες ημέρες η πίστωση των κεφαλαίων από ρευστοποιήσεις μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων στους λογαριασμούς δικαιούχων εάν και εφόσον είναι ανοικτές οι τράπεζες και εφόσον παραμείνουμε στο ευρώ βεβαίως.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90