30/06/2015
ΕΥΔΑΠ: Την ίδρυση νέας μονάδας με αντικείμενο την κατασκευή υδρομετρητών προανήγγειλε ο Χ. Σπίρτζης

 

Την ίδρυση μιας νέας μονάδας με αντικείμενο την κατασκευή υδρομετρητών προανήγγειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χ. Σπίρτζης.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση της νέας ηγεσίας της ΕΥΔΑΠ, η οποία θα περιλαμβάνει ξεχωριστά πρόσωπα για τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, ο υπουργός ανέφερε ότι η δαπάνη των 10.000 - 12.000 ευρώ τον χρόνο δεν αποτελεί επιβάρυνση για μία εταιρεία η οποία μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα από άλλες ενέργειες.

Υδρομετρητές

Ο κ. Σπρίρτζης είπε ότι στην ΕΥΔΑΠ υπήρχαν τέσσερις διαγωνισμοί για συμβατικούς και ηλεκτρονικούς υδρομετρητές. «Δεν είναι κάποια τεχνολογία που δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τη χώρα μας, σε μία συνεργασία της ΕΥΔΑΠ με ιδιωτικές εταιρείες ή με την ίδρυση μίας νέας μονάδας που θα φτιάχνει υδρομετρητές», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι συνολικά η χώρα απαιτεί περίπου 5 εκατ. υδρομετρητές. «Χρειαζόμαστε 2,5 εκατομμύρια υδρομετρητές στην Αθήνα και άλλες 2,5 εκατομμύρια στην υπόλοιπη Ελλάδα. Θα έχουμε μία βιώσιμη μονάδα και θα βοηθήσουμε και την εγχώρια παραγωγή στον ιδιωτικό τομέα κάνοντας τέτοιες δραστηριότητες και συμβάλλοντας στο χτίσιμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Αυτό δεν μπορεί να γίνει εξοικονομώντας 10.000 - 12.000 χιλιάδες τον χρόνο από ένα μέλος εκτελεστικό της διοίκησης, γίνεται όταν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους που έχουν όραμα και θέλουν να υλοποιήσουν τέτοιες πολιτικές».

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90