25/06/2015
Επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες για τις ασφαλιστικές

 

Να δώσουν έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στα social media πρότεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ), Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στα μέλη της μιλώντας στο 8o Insurance Conference. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, στα επόμενα χρόνια η γενιά των baby boomers μπαίνει σιγά σιγά στο περιθώριο της συνταξιοδότησης και έρχεται στο προσκήνιο «η γενιά των millenials», δηλαδή αυτοί που εισήλθαν στην αγορά εργασίας μετά το 2000.

Η γενιά αυτή θα κινείται στο μέλλον με διαφορετικές επιλογές και ανάγκες για ασφαλίσεις μέσα από το διαδίκτυο και τα social media δίνοντας έμφαση σε νέα προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της εποχής τους.

Σε ό,τι αφορά το μεγάλο πρόβλημα του ασφαλιστικού, ο κ. Σαρρηγεωργίου δήλωσε ότι «τo αδιέξοδο στο ασφαλιστικό αποτελεί το μεγάλο ελληνικό πρόβλημα.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να συνεισφέρουν στις λύσεις. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε ευρώ τοποθετημένο σε ασφαλιστικό απόθεμα θα δημιουργήσει ανάπτυξη», κατέληξε ο κ. Σαρρηγεωργίου, αναφερόμενος στις σύγχρονες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Solvency II

Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ, Μαργαρίτα Αντωνάκη αποκάλυψε ότι οδεύουμε πλέον σε παγκόσμια Solvency, όπου θα συμμετέχουν και χώρες εκτός Ευρώπης. Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση συνταξιοδοτικών προϊόντων σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, η κ. Αντωνάκη αποκάλυψε ότι «οδεύουμε σε διαδικασία αναθεώρησης των Solvency II κατά τέτοιο τρόπο που δεν θα απαγορεύονται οι τοποθετήσεις αυξημένου ρίσκου σε μακροχρόνια επενδυτικά προϊόντα».

Η κ. Αντωνάκη τόνισε ότι η ασφαλιστική αγορά κάνει έκκληση στην πολιτεία να τους ακούσει έστω και την ύστατη στιγμή, γιατί η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να συνεισφέρει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό ζήτημα, τώρα μάλιστα που το ασφαλιστικό παραμένει το πιο καυτό θέμα στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90