25/06/2015
Η ΑΒ Βασιλόπουλος θα ανήκει πλέον στην «Ahold Delhaize»

 

Σε μεγαλύτερη πολυεθνική αγκαλιά... περνούν τα σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος». Η βελγική «Delhaize Group», στην οποία ανήκει η ελληνική αλυσίδα, συγχωνεύεται με τον ολλανδικό όμιλο λιανικού εμπορίου «Royal Ahold NV» και η «ΑΒ» θα ανήκει πια στην κοινή εταιρεία των δύο ξένων ομίλων «Ahold Delhaize».

Οπως ανακοινώθηκε χθες από τις δύο ξένες επιχειρήσεις, στον νέο πολυεθνικό κολοσσό των σούπερ μάρκετ η Ahold θα κατέχει το 61%. Η εταιρεία-γίγας έχει πωλήσεις 54,1 δισ. ευρώ, περισσότερα από 6.500 καταστήματα και 375.000 εργαζομένους και συνεργάτες.

Οι πελάτες τους υπολογίζονται σε περισσότερους από 50 εκατομμύρια στις αγορές όπου δραστηριοποιούνται, δηλαδή στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και την Ινδονησία. Μεταξύ των πολυάριθμων επωνυμιών που θα συνθέτουν το κοινό δίκτυο είναι οι εξής: Food Lion, Giant Carlisle, Delhaize Le Lion, Albert Heijn, Hannaford, Martin/s, Αλφα Βήτα Βασιλόπουλος, Giant Landover, Delhaize.be, Peapod, Maxi, Albert, Red Market, Tempo, Bol.com, Mega Image, Etos, Super Indo, Tom & Co. και η Stop & Shop. Κάθε μία θα διατηρήσει την τοπική της ταυτότητα, ενώ θα ωφεληθεί από τη συνδυασμένη ισχύ, για να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες σε 10 χώρες και σε 3 ηπείρους.

Με δήλωσή του ο Φρ. Μίλερ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Delhaize, εκτιμά ότι η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2016. Οι εξοικονομήσεις ανέρχονται σε περίπου 500 εκατ. ετησίως.

 

Πηγή: ethnos.gr


efm_728x90