24/06/2015
Σε αναζήτηση στρατηγικού εταίρου η Attica Bank

 

Μέχρι τώρα, οι δυσμενείς εξελίξεις στην οικονομία και η εκκρεμότητα των διαπραγματεύσεων, δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου. Τα κριτήρια όμως παραμένουν τα ίδια. Αυτό σημείωσε χθες ο πρόεδρος του δ.σ. της Attica Bank κ. Ιωάννης Γαμβρίλης, κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης της τράπεζας.

«Αναζητούμε στρατηγικό εταίρο, όχι μόνο για να συμβάλει στην εξεύρεση κεφαλαίων, ούτε να βλέπει την τράπεζα ως μια βραχυπρόθεσμη επενδυτική ευκαιρία, αλλά για να πλαισιώσει σε μακροπρόθεσμη και σταθερή βάση τον βασικό μας μέτοχο, το ΤΣΜΕΔΕ. Να προσθέτει τεχνογνωσία και να μπορεί να βοηθήσει την τράπεζα να παίξει ενισχυμένο ρόλο στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται. Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια με επιλογές και την αναζήτηση νέων επενδυτών και την πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων των παλαιών μετόχων», επισήμανε. Ο κ. Γαμβρίλης αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, στον βαθμό που αυτές επηρεάζουν το τραπεζικό σύστημα. Για την πορεία της Attica Bank, ο ίδιος τόνισε πως μέσα σε αυτό το δύσκολο και ασφυκτικό περιβάλλον η τράπεζα επέδειξε αξιοσημείωτη σταθερότητα και άντεξε στην πίεση, παραμένοντας αυτόνομη και ισχυρή. Ενισχυτικά σε αυτή τη διαπίστωση ήταν και τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου με αύξηση των οργανικών κερδών κατά 17,7%, μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 13,3%, ενώ ο συνολικός δείκτης κεφαλαίου διαμορφώθηκε στο 8,4%.

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της τράπεζας συνεχίζεται κανονικά, η οργανική κερδοφορία αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και στο στάδιο των εγκρίσεων η αύξηση κεφαλαίου κατά περίπου 434 εκατ. ευρώ.

Η άρση των γενικότερων αβεβαιοτήτων θα επιταχύνει την επίτευξη του στόχου της τράπεζας, ο οποίος θα βοηθήσει την Attica Bank να αλλάξει επίπεδο και να μπορέσει να συμβάλει από καλύτερες θέσεις στην εθνική προσπάθεια, κατέληξε ο ίδιος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δράσεις της τράπεζας που κινούνται σε τρεις άξονες:

Οργανωτική αναδιάρθρωση - Εκσυγχρονισμός λειτουργίας

Αποτελεσματική διαχείριση προβληματικών δανείων

Ανάπτυξη και αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90