16/01/2014
Ελεύθερος με εγγύηση μαμούθ ο Δημ. Κοντομηνάς

 

Ελεύθερος με την καταβολή υψηλότατης εγγύησης, πρωτοφανούς για τα δικαστικά  χρονικά, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, αφέθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών συνεδρίασε από το μεσημέρι και μετά την ολοκλήρωση της ακρόασης των συνηγόρων υπεράσπισης του επιχειρηματία, Ηλία Αναγνωστόπουλου και Γρηγόρη Τσόλια. Η ακρόαση ξεκίνησε στις 9 το πρωί.Ύστερα από διάσκεψη πέντε ωρών, το δικαστικό συμβούλιο με πλειοψηφία δύο έναντι ενός αποδέχθηκε την πρόταση του ανακριτή της υπόθεσης, Γιώργου Ανδρέαδη. Το συμβούλιο κλήθηκε να άρει τη διαφωνία, που είχε προκύψει ανάμεσα στον κ. Ανδρεάδη και την αρμόδια εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου, η οποία είχε ζητήσει την προφυλάκηση του επιχειρηματία, κρίνοντάς τον ύποπτο φυγής και ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων. Το μέλος του συμβουλίου, που μειοψήφησε, τάχθηκε με την άποψη της εισαγγελέως.


Δικαίωση Κοντομηνά

Για δικαίωση του πελάτη τους, έκαναν λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Κοντομηνά, αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, να αφεθεί ο επιχειρηματίας ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. «Επικράτησαν ο νόμος και η λογική. Στην πορεία θα αποδειχθεί ότι είναι αμέτοχος ποινικών αδικημάτων» δήλωσε ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ενώ ο Γρηγόρης Τσόλιας είπε: «Αναμένουμε το σκεπτικό των δικαστών, αν και κατά πλειοψηφία για μας είναι μεγάλη δικαίωση».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Κοντομηνά εγγράφως, αλλά και κατά την ακρόαση στο δικαστικό συμβούλιο, προκειμένου να αντικρούσουν την κρίση της εισαγγελέως ότι ο επιχειρηματίας είναι ύποπτος φυγής, ανέπτυξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον ισχυρισμό ότι αν ο επιχειρηματίας επιθυμούσε να φύγει, θα το είχε ήδη κάνει, καθώς είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι διεξάγεται έρευνα για το ΤΤ. Αντίθετα, την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς επέστρεψε στην Ελλάδα από ταξίδι στις ΗΠΑ. Επιπλέον, επικαλέσθηκαν άλλες δικαστικές υποθέσεις, που είχε στο παρελθόν ο κ. Κοντομηνάς, για τις οποίες είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, τους οποίους τήρησε απόλυτα.

Τονίστηκε ακόμη στους δικαστές ότι ο κατηγορούμενος είναι επικεφαλής προσωποπαγούς Ομίλου οι επιχειρήσεις του οποίου έχουν έδρα την Ελλάδα και απασχολούν περίπου 1.500 εργαζόμενους. Από την πλευρά τού επιχειρηματία υποστηρίχθηκε ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Όμιλος ενδιαφέρεται να έχει καλές συνεργασίες με τις τράπεζες για να εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις και επομένως τον κ. Κοντομηνά ενδιέφερε να βρεθεί λύση με το ΤΤ. Επίσης, οι συνήγοροι υπεράσπισης φέρεται να υπογράμμισαν στο δικαστικό συμβούλιο ότι αν ο Δημήτρης Κοντομηνάς οδηγηθεί στη φυλακή, ο Όμιλος θα καταρρεύσει.

Οι δικαστές ενημερώθηκαν -και με πιστοποιητικά- ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τέλος, τονίστηκε ότι ήδη έγιναν συμβολαιογραφικά πληρεξούσια προς τις τράπεζες, που διαδέχτηκαν το ΤΤ, προκειμένου να εγγράψουν ακίνητα αξίας περίπου 7 εκατ. ευρώ, καθώς τα ληξιπρόθεσμα δάνεια είναι 5 εκατ. ευρώ. Ο επιχειρηματίας προσφέρει ως ενέχυρο, εφόσον κριθεί αναγκαίο, τις μετοχές του ALPHA, διαδικασία που πρέπει να περάσει από το ΕΣΡ.

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο κ. Κοντομηνάς δίνει εγγυήσεις άνω των 110 εκατομμυρίων ευρώ των δανείων. Επισημαίνεται ότι ανάμεσα στους λόγους, για τους οποίους η εισαγγελέας θεωρεί τον επιχειρηματία ύποπτο φυγής είναι και το γεγονός ότι κατέχει μετοχές σε αεροπορική εταιρεία, που όμως είναι ανενεργή.

 

Πηγή: express.gr


efm_728x90