21/05/2015
«Πλαστικά Θράκης»: Νέες επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ

 

Υστερα από την ολοκλήρωση του πενταετούς πλάνου ανάπτυξης, η βιομηχανία «Πλαστικά Θράκης» αποφάσισε να δρομολογήσει νέες επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ εντός του 2015, προκειμένου να ενισχύσει τη δυναμικότητα των εργοστασιών της σε Ελλάδα και εξωτερικό, την είσοδο σε νέους τομείς και τη βελτίωση της αποδοτικότητάς της.

Όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας κατά την πρόσφατη παρουσίαση της «Πλαστικά Θράκης» στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής στη μονάδα της Ξάνθης, οι οποίες θα συμβάλουν στην αύξηση της δυναμικότητας παραγωγής κατά 15 χιλιάδες τόνους, ενώ οι νέες γραμμές θα εγκατασταθούν σταδιακά από το τέλος του καλοκαιριού μέχρι τις αρχές του 2016.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία σκοπεύει επίσης να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, με έμφαση προϊόντα όπως τεχνικά υφάσματα και mini rolls που θα διατίθενται σε πολυκαταστήματα για εργασίες στο σπίτι, ενώ υπάρχει σχεδιασμός για είσοδο και σε άλλα καταναλωτικά προϊόντα όπως πλαστικά ποτήρια.

Τα στελέχη της εισηγμένης στάθηκαν και στην επέκταση στον χώρο της αγροτικής παραγωγής (ντομάτες) με τη μέθοδο της γεωθερμίας, η οποία έχει ξεκινήσει και ως στόχο έχει την επίτευξη κύκλου εργασιών ύψους 5-6 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας. Τη δεδομένη στιγμή, πάντως, η συγκεκριμένη δραστηριότητα συμβάλει σε πολύ μικρό ποσοστό στο συνολικό κύκλο εργασιών.

Αύξηση κερδών

Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο τρίμηνο του 2015, η εταιρεία παρουσίασε σημαντική αύξηση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία όλων των προηγούμενων χρόνων χάρη στην εξωστρέφειά της. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 6,6% και ανήλθε σε 66,52 εκατ. ευρώ από 62,45 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ τα καθαρά κέρδη έφθασαν στα 2,68 εκατ. ευρώ, όταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 ήταν 1,03 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 159,9%.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90