30/04/2015
Στην Ελλάδα επεκτείνει τις δραστηριότητες της η εταιρεία real estate Alvarez & Marsal

 

Η Alvarez & Marsal (A&M), κορυφαία εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών διεθνώς, ανακοινώνει την ένταξη του Γιώργου Μαντζαβινάτου στο δυναμικό της στα γραφεία της στην Αθήνα, ως Senior Director, με σκοπό την ανάπτυξη των συμβουλευτικών υπηρεσιών στο Real Estate.                 

Ο κ. Μαντζαβινάτος διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην αγορά του Real Estate, έχοντας διατελέσει σε διοικητικές θέσεις και αναλάβει ηγετικούς ρόλους στο Real Estate δύο συστημικών τραπεζών στην Ελλάδα καθώς και σε εταιρείες Real Estate.  Ο κύριος Μαντζαβινάτος έχει ολοκληρώσει επιτυχώς σημαντικό αριθμό συναλλαγών ακίνητης περιουσίας, τόσο για διεθνείς, όσο και για εγχώριους πελάτες.

Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Alvarez & Marsal, ο Γιώργος Μαντζαβινάτος ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην Doha Properties, στο Κατάρ, μια συμβουλευτική και επενδυτική εταιρεία στον τομέα του Real Estate. Ο κ. Μαντζαβινάτος, κατείχε επίσης τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή για το Real Estate στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και υπήρξε μέλος της ομάδας που ίδρυσε την ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, τη μεγαλύτερη Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) στην Ελλάδα. Προηγουμένως, ο κ. Μαντζαβινάτος είχε διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Real Estate στην EFG Eurobank Εργασίας Α.Ε., όπου ήταν υπεύθυνος για τις δραστηριότητες στην Ελλάδα, την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Σερβία, την Πολωνία, την Ουκρανία και την Κύπρο.

Ο Peter Briggs, επικεφαλής διεθνώς των δραστηριοτήτων της Alvarez & Marsal για την παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στον Χρηματοοικονομικό Κλάδο (FIAS), δήλωσε:

«Η σημαντική εμπειρία του Γιώργου Μαντζαβινάτου στον τομέα του Real Estate τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς συμπληρώνει τις παρεχόμενες συμβουλευτικές υπηρεσίες μας στον χρηματοοικονομικό κλάδο και στον τομέα αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων επιτρέποντάς μας να ανταποκρινόμαστε στις εξελισσόμενες ανάγκες τόσο των τραπεζών όσο και των δανειοληπτών».

Ο Μάριος Κολιόπουλος, επικεφαλής της Alvarez & Marsal στην Ελλάδα, πρόσθεσε:

«Η διεύρυνση των υπηρεσιών που παρέχουμε στην Ελλάδα στον τομέα του Real Estate αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας στα πλαίσια της παροχής συνολικών και ολοκληρωμένων λύσεων στους πελάτες μας για την ενεργή διαχείριση χαρτοφυλακίων ή μεμονωμένων μη εξυπηρετούμενων δανείων (non-performing loans) ή/και ακίνητης περιουσίας. Η εκτενής γνώση του Γιώργου Μαντζαβινάτου στον τομέα του Real Estate στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, σε συνδυασμό με την μακρά εμπειρία του σε σχετικές συναλλαγές, διευρύνει τις δυνατότητές μας και αντανακλά τη δέσμευση μας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Ο Γιώργος Μαντζαβινάτος πρόσθεσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που εντάσσομαι στην Alvarez & Marsal και γίνομαι μέρος μιας αναπτυσσόμενης διεθνούς εταιρείας. Το Real Estate αποτελεί την πιο συνήθη μορφή τραπεζικής εξασφάλισης στην Ελλάδα, είτε στα πλαίσια στεγαστικών δανείων τα οποία εκτιμώνται στα 80 δισ. ευρώ, είτε ως εγγύηση για επιχειρηματικά δάνεια τα οποία εκτιμώνται άνω των 100 δισ. ευρώ. Προσδοκώ να συμβάλλω στην ανάπτυξη των υφιστάμενων συμβουλευτικών υπηρεσιών της Alvarez & Marsal στον χρηματοοικονομικό κλάδο και τον τομέα αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας τους πελάτες μας στην ενεργή διαχείριση του ενεργητικού τους, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων  συμπεριλαμβάνει ακίνητη περιουσία (Real Estate)».

Η Alvarez & Marsal εγκαινίασε επίσημα τη λειτουργία της στην Ελλάδα, μέσω των γραφείων της στην Αθήνα το 2011, ενώ είχε ήδη αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελληνική αγορά για πολλά χρόνια στον τομέα της αναδιάρθρωσης εταιρειών και δανειακών υποχρεώσεων στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Η A&M, με έτος ίδρυσης το 1983, αποτελεί κορυφαία ιδιωτική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών διεθνώς, με έμφαση στη βελτίωση της αποδοτικότητας και στην επιχειρηματική ανάκαμψη, παρέχοντας τις εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες της σε εταιρείες και οργανισμούς που επιθυμούν να αλλάξουν τη λειτουργία τους, να αναπτυχθούν και να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματά τους. Οι σύμβουλοι της εταιρείας αποτελούν στελέχη με σημαντική διεθνή προϋπηρεσία που αξιοποιούν την εμπειρία της εταιρείας σε θέματα αναδιάρθρωσης, προκειμένου να συμβάλλουν στη μετατροπή της αλλαγής σε σημαντικό στρατηγικό επιχειρηματικό πλεονέκτημα για τους ηγέτες, να διαχειρισθούν τους επιχειρηματικούς κινδύνους και να αξιοποιήσουν την αξία των οργανισμών τους.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90