09/04/2015
Εντός τριμήνου η προκήρυξη του έργου Πάτρα - Πύργος

 

Στους προσεχείς δύο έως τρεις μήνες αναμένεται να αρχίσει τμηματικά η προκήρυξη των νέων διαγωνιστικών διαδικασιών για την ανάθεση κατασκευής του οδικού έργου Πάτρα – Πύργος, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, Χρ. Σπίρτζη, με εκπροσώπους της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, προωθείται η ολοκλήρωση ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) 2014-2020, προκειμένου να υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του.

Στο μεταξύ οι σχετικές διαδικασίες προετοιμασίας των νέων διαγωνισμών έχουν ήδη δρομολογηθεί με εντολές της πολιτικής ηγεσίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, ώστε το έργο να προωθηθεί σε νέες υγιείς βάσεις, με διαφάνεια, προστασία του δημόσιου συμφέροντος και αναπτυξιακό όφελος της χώρας και των τοπικών κοινωνιών.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης, που συγκάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χρ. Σπίρτζης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων στο υπουργείο. Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αρμοδίως υπεύθυνη και αναλυτική ενημέρωση των εκπροσώπων της Δυτικής Ελλάδας, για τις έως τώρα ενέργειες και τον προγραμματισμό του υπουργείου για την υλοποίηση του έργου, καθώς επίσης και κατάθεση σχετικών προτάσεων από τους φορείς, στο πλαίσιο διαδικασίας διαβούλευσης και δημοκρατικού διαλόγου.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90