19/03/2015
Επενδύσεις άνω του 1,2 δισ. σχεδιάζει ο ΟΤΕ

 

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση των βασικών μετόχων του ΟΤΕ με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία είχε στόχο τη γνωριμία των βασικών μετόχων της εταιρείας και την ανταλλαγή απόψεων για τη συνεισφορά του Οργανισμού στη χώρα. Στη συνάντηση την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ενώ την Deutsche Telekom το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης και Επικεφαλής για την Ευρώπη και την Τεχνολογία, Claudia Nemat και ο επικεφαλής του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία του ΟΤΕ, τον τρόπο λειτουργίας του και την επενδυτική του δυναμική που προσδίδει αξία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ενώ υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τεχνολογίας και τη σημασία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη στην Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ και η ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί έως τώρα. Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση τόνισε ότι θα συνδράμει ώστε να επισπευστούν και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να μπορέσει η χώρα να εκπληρώσει του στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας 2020. Να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας.

Ψηφιακή εποχή
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο ΟΤΕ αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επίτευξη των στόχων αυτών καθώς διαθέτει το μέγεθος, την τεχνογνωσία και την οικονομική ευρωστία, ενώ θα συνεχίσει τις απαραίτητες επενδύσεις εκσυγχρονίζοντας τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας και συμβάλλοντας αποφασιστικά στη μετάβαση της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών. Μετά τη λήξη της συνάντησης, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι οι επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες είναι απαραίτητες για τη συνολική ανάπτυξη της κοινωνίας και τόνισε ότι ο ΟΤΕ διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην πορεία της χώρας προς την τεχνολογική ανάπτυξη μέσα από την ευρυζωνικότητα, «που θα συμβάλει με τον ρυθμιστικό ρόλο της πολιτείας, στη βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας».

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90