13/03/2015
Συνάντηση Ελλήνων εφοπλιστών με Θ. Δρίτσα

 

Την ευκαιρία να ενημέρωσει τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Θ. Δρίτσα για τα κρίσιμα θέματα που απασχολουν την ποντοπόρο ναυτιλία είχε το νεοεκλεγέν προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κατά τη διάρκεια συνάντησης των δύο πλευρών στο κτίριο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Το προεδρείο της Ένωσης, με επικεφαλής τον κ. Θεόδωρο Βενιάμη, ενημέρωσε τον κ. Δρίτσα για τις θέσεις της Ένωσης σε σειρά θεμάτων, όπως είναι η κατάσταση στον χώρο της ναυτιλίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, η ανάγκη διατήρησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας, ζητήματα ναυτικής εκπαίδευσης και ναυτικής εργασίας, καθώς και για άλλα κρίσιμα θέματα που αφορούν στον κλάδο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα και προσθέτουν πως δεν εθίγησαν θέματα που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ναυτιλίας, όπως το φορολογικό, αν και από την πλευρά του εφοπλισμού τονίσθηκε η ανάγκη να αποφεύγονται από παράγοντες της κυβέρνησης δηλώσεις που μόνο σύγχυση προκαλούν σε ό,τι αφορά την ουσιαστική συνεισφορά της ποντοπόρου ναυτιλίας στην εθνική οικονομία. Μεγάλο μέρος της συζήτησης κάλυψε το πρόβλημα της ανεργίας των ναυτικών.

Διάλογος
Ο αναπληρωτής υπουργός, συνεχάρη το προεδρείο της Ένωσης για την εκλογή του και ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του για την ενημέρωση. Επισήμανε, τέλος, την ανάγκη διαλόγου όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τη ναυτιλιακή δραστηριότητα, με στόχο την αμοιβαιότητα, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, για τη χώρα μας. Εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές, η επιθυμία να συνεχιστεί ο διάλογος, με ιεράρχηση της θεματολογίας.

 

Πηγή: imeirisia.gr


efm_728x90