10/02/2015
Θέμα ημερών η αλλαγή της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας

 

Θέμα ημερών είναι και επίσημα πλέον η αλλαγή της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας. Στη θέση του αποχωρούντος Αλέξανδρου Τουρκολιά τοποθετείται ο Γιώργος Μιχελής διευθύνων σύμβουλος, ενώ στη θέση του προέδρου κ. Ζανιά, όπως όλα δείχνουν, η κ. Λούκα Κατσέλη.

Όπως δήλωσε ο κ. Τουρκολιάς στο Reuters: «Ο πρόεδρος κ. Ζανιάς και εγώ, σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία αποχώρησης από τις θέσεις μας στις επόμενες εβδομάδες». Η κίνηση αυτή, σημειώνει το πρακτορείο, έρχεται σε διάστημα σχεδόν δύο εβδομάδων αφότου ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την κυβέρνηση «και συμβαίνει συχνά μετά από εκλογές», επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Ο ίδιος o κ. Τουρκολιάς μολονότι ρωτήθηκε, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει στο διεθνές πρακτορείο την ταυτότητα της νέας διοίκησης της Εθνικής.

Ο κ. Μιχελής που συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης για κρίσιμα τραπεζικά θέματα μαζί με τα στελέχη των άλλων συστημικών τραπεζών, είναι άνθρωπος που εργάζεται πολλά χρόνια στον τραπεζικό χώρο. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, ενώ κατέχει Bachelor of Arts από το University of Massachusetts. Επίσης κατέχει Master's Degree από το Boston College και Ph. D από το Northeastern University. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis.

Διετέλεσε γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εμπορικής μέχρι το 2004.

Το 2004-2007 ήταν διευθύνων σύμβουλος για τη Bank Post, θυγατρική της Eurobank στη Σερβία. Από τότε μέχρι σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου στη First Business Bank. Διετέλεσε Δήμαρχος Σκοπέλου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.

Η αλλαγή σκυτάλης στην Εθνική φαίνεται πως οριστικοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και μόνον τεχνικά θέματα δεν έχουν οδηγήσει στην ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, η οποία εκτιμάται πως μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και σήμερα.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90