05/02/2015
Στόχος της Eurobank η επιστροφή στην κερδοφορία

 

Την επιστροφή στην κερδοφορία μέσα στο 2015 ως πρωταρχικό στόχο θέτει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, σε επιστολή του προς το προσωπικό της τράπεζας. Και αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί παρά τις μακροοικονομικές προκλήσεις, μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση των προβληματικών δανείων, την υγιή ανάπτυξη του δανειακού χαρτοφυλακίου, την περαιτέρω ενίσχυση της καταθετικής βάσης της τράπεζας, με συστηματική συγκράτηση του κόστους.

Ο κ. Καραβίας μίλησε για τις προκλήσεις της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας. «Εφόσον τις υπερβούμε -και ακλόνητη πεποίθησή μου είναι πως πράγματι τελικά θα τα καταφέρουμε- υπάρχουν όλες οι προοπτικές για να μπει η Ελλάδα σε μια σταθερή τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης μέσα στην Ευρωζώνη, κάτι άλλωστε που ανταποκρίνεται και στο αίτημα της κοινωνίας», σημείωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας σημείωσε πως η Eurobank έχει πλεονεκτήματα μέσα σε ένα πλαίσιο σταθερότητας, προσέλκυσης των αναγκαίων άμεσων ξένων επενδύσεων, ανόδου της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Ο ιδιωτικός χαρακτήρας, οι ισχυροί και αξιόπιστοι μέτοχοι, το στελεχικό δυναμικό, που χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και καινοτόμο πνεύμα, και μια ποιοτική και πλατιά πελατειακή βάση, φέρνουν σε πλεονεκτική θέση την τράπεζα, σύμφωνα με την επιστολή του κ. Καραβία.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πορεία του στην τράπεζα τα τελευταία 17 χρόνια.

Η τράπεζα -όπως είπε- διοικήθηκε από χαρισματικούς και προικισμένους ανθρώπους, όπως ήταν ο αείμνηστος Κ. Καψάσκης, ο Γ. Γόντικας και ο Ν. Νανόπουλος, ο οποίος ηγήθηκε μιας εξαιρετικής ομάδας στελεχών, που περιελάμβανε τον Μ. Κολακίδη, τον Β. Μπαλλή, ενώ ειδική αναφορά πραγματοποίησε στον κ. Ν. Καραμούζη, τον οποίο και καλωσόρισε εκ νέου στην τράπεζα. Ομως, ο κ. Καραβίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κ. Χ. Μεγάλου, «που συνέβαλε καθοριστικά στην επαναϊδιωτικοποίηση της Eurobank και στην ολοκλήρωση σημαντικότατων επιτυχιών».

Επισήμανε τη στήριξη των μετόχων της τράπεζας, όπως αυτή επιβεβαιώθηκε από τις δηλώσεις -κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα- του κ. Prem Watsa, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Fairfax Financial Holdings Limited, μετόχου της Eurobank. Ζήτησε, τέλος, από τους συναδέλφους του να συνεχίσουν με δυναμισμό, αφοσίωση και πάθος τη δουλειά τους.

«Πιστεύω πως τα αποτελέσματα θα μας δικαιώσουν», κατέληξε.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90