29/01/2015
«Κόκκινο» στο νόμο για τα κόκκινα δάνεια – αλλαγές στο ΕΣΠΑ

 

Την εγκατάλειψη του νόμου για τα κόκκινα δάνεια και αλλαγές στη νομοθεσία για το ΕΣΠΑ προανήγγειλε ο Γιώργος Σταθάκης κατά την τελετή παράδοσης του Υπουργείου Οικονομίας.

Προανήγγελλε επίσης την διεύρυνση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που θα είναι προσανατολισμένο σε μικρά και μεσαία έργα, την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων, για να ενισχυθεί η νεανική επιχειρηματικότητα, την δημιουργία ΚΕΠ πολιτών και έναν νέο αναπτυξιακό νόμο.

Στη συνέχεια,
ο κ. Σταθάκης ανέφερε τους τομείς στους οποίους, όπως είπε, θα υπάρχει συνέχεια με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και συγκεκριμένα:

- Το νέο ΕΣΠΑ

- Η απογραφειοκρατικοποίηση του συστήματος

- Στροφή στη νεανική επιχειρηματικότητα με άνοιγμα νέων επιχειρήσεων

- Αλλαγή στην επαφή των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση μέσω ΚΕΠ επιχειρήσεων

- Ενίσχυση των διαδικασιών των νεοφυών επιχειρήσεων

- Ενίσχυση των εξαγωγών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία

- Διεύρυνση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων με προσανατολισμό στα μικρού και μεσαίου μεγέθους έργα.

Ο πρώην υπουργός Κώστας Σκρέκας, αναφέρθηκε στη στροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη, στην υψηλή απορροφητικότητα που επιτεύχθηκε στο ΕΣΠΑ και στην ίδρυση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

Οι πρώην υφυπουργοί Νότης Μηταράκης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία με τους υπαλλήλους και έκαναν απολογισμό του έργου τους. Ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην κυβέρνηση για το καλό της χώρας, ενώ ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος ξεκίνησε αποκαλώντας τον κ. Σταθάκη "σύντροφο" και αναφέρθηκε στις προσπάθειές του για μείωση των τιμών, σημειώνοντας ωστόσο ότι το κύριο πρόβλημα ήταν η χαμηλή αγοραστική δύναμη των πολιτών και κατέληξε λέγοντας: «Η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής απέθανε».

 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90