28/01/2015
Ελπιδοφόρες για τους μικρομεσαίους οι θέσεις της νέας κυβέρνησης

 

Για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», που αποτελεί τη βάση της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα, δίνει έμφαση στην καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, στη δίκαιη φορολόγηση των επιχειρήσεων και της ιδιωτικής περιουσίας, στις δημόσιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, και στην αύξηση των μισθών, μέτρα που θα τονώσουν το εισόδημα των εργαζομένων και τη ζήτηση στις εμπορικές επιχειρήσεις.

Εκτιμά, επίσης, ως ελπιδοφόρο το γεγονός ότι δύο πολιτικοί σχηματισμοί με πολύ διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές συνεργάζονται για το καλό της χώρας στη βάση μιας «συμφωνίας αρχών».

Το Επιμελητήριο εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εκπονήσει μαζί με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας και τους εκπροσώπους της αγοράς, τα επιμελητήρια και τους κοινωνικούς εταίρους, ένα βιώσιμο σχέδιο ανασυγκρότησης του παραγωγικού ιστού της χώρας και εκφράζει την ικανοποίησή του για το ότι πολλοί από τους νέους υπουργούς έχουν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους στον επιμελητηριακό θεσμό και τη βούλησή τους για την αναβάθμισή του στο πλαίσιο αυτού του νέου Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γ. Χατζηθεοδοσίου επισημαίνει: «Αναμφίβολα πρόκειται για μία μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και οφείλουμε να τον συγχαρούμε θερμά για αυτή την επιτυχία που σηματοδοτεί και μία καινούρια μέρα για την Ελλάδα. Μακάρι για τη χώρα και την κοινωνία να επιτύχει ο Αλέξης Τσίπρας στο δύσκολο έργο του. Για μας, τους ανθρώπους της αγοράς που τόσο έχει πληγεί όλα αυτά τα χρόνια, είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό ότι υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα και δεν χάθηκε άλλος πολύτιμος χρόνος. Η νέα πολιτική ηγεσία θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας, υπό την προϋπόθεση ότι θα δώσει την απαραίτητη βαρύτητα στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν όλη την ελληνική οικονομία και ειδικά τους μικρομεσαίους και τα νοικοκυριά. Περιμένουμε να σταθούν συνεπείς στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και να δώσουν την πολυπόθητη πνοή ανάπτυξης, τερματίζοντας έτσι μία μακρά περίοδο ασφυξίας της οικονομίας και καταστροφικής ύφεσης».

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90