23/12/2014
ΟΤΕ: Συμφωνία για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

 

Προς νέα τριετή περίοδο «εργασιακής ειρήνης» οδεύει ο ΟΤΕ, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της διοίκησης του Οργανισμού και της ΟΜΕ-ΟΤΕ για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.).
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Οργανισμού και η Ένωση των Επαγγελµατικών Σωµατείων των εργαζόµενων στον ΟΤΕ έχουν καταλήξει στα κύρια σημεία που θα διέπουν τη νέα ΣΣΕ. Μετά την και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΕ-ΟΤΕ συνεδρίασε εκτάκτως προκειμένου να αποφασίσει για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα αφορά στην τριετία 2015 έως και 2017. Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε πλειοψηφικά το σχέδιο της νέας Σ.Σ.Ε. και εξουσιοδότησε τον πρόεδρο και γενικό γραμματέα της ΟΜΕ-ΟΤΕ να την υπογράψουν.
 
Εν αναμονή των σχετικών ανακοινώσεων, τα κύρια σημεία της νέας σύμβασης εργασίας στον ΟΤΕ είναι:
 
* Συνεχίζεται η μεσοσταθμική μείωση της προηγούμενης σύμβασης κατά 11% για την επόμενη τριετία για όσους εργάζονται σήμερα στον ΟΤΕ με τους ίδιους όρους, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας, 35ωρο και επαναφορά του μισθού της 31/12/2011 μετά τη λήξη της.
 
* Εντάσσονται στον ΟΤΕ περίπου 2.100 εργαζόμενοι της OTEplus με κατώτερο βασικό μισθό 755 ευρώ και αναγνώριση πτυχίου (όπως έχει απαιτηθεί στην πρόσληψή τους) και προϋπηρεσία.
 
* Για τους εργαζομένους στην ΟΤΕplus που εργάζονται στα Call Center οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με μισθό τα 755 ευρώ για το πλήρες ωράριο (8ωρο) και όλοι οι υπόλοιποι αναλογικά.
 
Σύμφωνα με την τελευταία παρουσίαση της εταιρείας (Σεπτέμβριος 2014 στο roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο), το προσωπικό του ΟΤΕ στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στους 6.869 εργαζομένους, από 11.369 στο τέλος του 2009, μία  μείωση σχεδόν κατά 40%. Στο τέλος του 2013, το κόστος μισθοδοσίας είχε διαμορφωθεί στα 444 εκατ. ευρώ (από 63 εκατ. ευρώ το 2009) και πλέον αφορά περίπου το 22,3% των εσόδων.

 

Πηγή: www.capital.gr


efm_728x90