15/12/2014
Κορκίδης: Προβλήματα στην οικονομία από την πολιτική αβεβαιότητα

 

Το κλίμα οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας, που έχει δημιουργηθεί, προκαλεί τεράστια προβλήματα στην οικονομία, κλυδωνισμούς στο τραπεζικό σύστημα και στη γενικότερη λειτουργία της αγοράς, υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης σχετικά με το πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί και τις επιπτώσεις στην αγορά.

Από την αρχή της κρίσης το 2009 η Ελλάδα έχει αλλάξει τρεις κυβερνήσεις, σημείωσε ο κ. Κορκίδης συμπληρώνοντας ότι δημιουργήθηκε ένα εύθραυστο οικονομικό περιβάλλον, όπου η εφαρμογή της πολιτικής της τρόικας έκανε το έργο της κυβέρνησης δυσκολότερο. Πρόσθεσε ακόμη ότι η ελληνική αγορά έχει περάσει τόσα δεινά την εξαετία της ύφεσης που πλέον δεν φοβάται πολλά, αλλά δεν επιθυμεί άλλες περιπέτειες.

"Η σημερινή κρίσιμη κατάσταση και πολλοί σοβαροί παράγοντες επιβάλλουν τη γενική οικονομική και πολιτική σταθερότητα της χώρας μας. Όπως οι διεθνείς αγορές, έτσι και η εσωτερική αγορά και το ελληνικό εμπόριο δεν επιχαίρει με τη πιθανότητα πρόωρων εκλογών. Αλλωστε είδαμε τι συνέβη στο Χρηματιστήριο, στα ομόλογα και στα spreads, όπου δυστυχώς ήδη χάθηκαν 11 δισ. ευρώ μέσα σε τρεις ημέρες από το Χρηματιστήριο και το ΤΧΣ, ως λογιστικές απώλειες της αξίας μετοχών και ομολόγων" είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

 

Πηγή: express.gr


efm_728x90