19/11/2014
Με θετικούς ρυθμούς ο κλάδος Υγείας - Αύξηση 11,8% στο εννιάμηνο

 

Με τη συνεχιζόμενη άνοδο των ασφαλίσεων ζωής και την υποχώρηση του κλάδου ζημιών συνεχίστηκε η παραγωγή ασφαλίστρων στο εννεάμηνο του 2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), οι ασφαλίσεις ζωής αυξήθηκαν κατά 11,8% σε σχέση με το εννεάμηνο 2013, ενώ οι ασφαλίσεις ζημιών υποχώρησαν κατά 10% και η παραγωγή αυτοκινήτου υποχώρησε κατά 13,4%. Η παραγωγή στον κλάδο Ζωής διαμορφώθηκε στο 1,315 δισ. με αύξηση 11,8%, ενώ η παραγωγή στον κλάδο ζημιών διαμορφώθηκε στο 1,505 δισ.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, αναφέρε ότι «ο Σεπτέμβριος ήταν ο 7ος συνεχόμενος μήνας που οι ασφαλίσεις ζωής παρουσιάζουν θετικό πρόσημο σε μηνιαία βάση και μάλιστα η αυξητική τάση παρατηρήθηκε σε όλους τους επιμέρους κλάδους, όπως παραδοσιακά προϊόντα, αποταμιευτικά, επενδυτικά κ.ά».

H αύξηση στον κλάδο ζωής αποδίδεται στην αναζήτηση προϊόντων ζωής, υγείας και σύνταξης, που θα συμπληρώνουν την προβληματική εικόνα της κοινωνικής ασφάλισης. Ο κλάδος Υγείας συνεχίζει να αυξάνεται με έντονους ρυθμούς (28%) στα 70,338 εκατ. ευρώ και λόγω αύξησης των πρωτασφαλίστρων αλλά και λόγω αύξησης των τιμολογίων, ενώ σημαντική άνοδο (74,7%) καταγράφουν τα προϊόντα unit linked στα 266, 751 εκατ. ευρώ.

Στον κλάδο ζημιών, η αστική ευθύνη αυτοκινήτου αποτελεί το περίπου 48% του κλάδου και παρουσιάζει παραγωγή ύψους 718,164 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο μειωμένη κατά 13,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο. Η μείωση αυτή αποδίδεται στην παρατεταμένη υποχώρηση των ασφαλίστρων αυτοκινήτου στο εξεταζόμενο διάστημα. Μείωση 7,8% καταγράφηκε στον κλάδο πυρός που διαμορφώθηκε στα 269,482 εκατ. ευρώ, όπως και η ασφάλιση χερσαίων οχημάτων (μεταφορές).

Γενικότερα, ο κλάδος ζημιών επηρεάζεται ιδιαίτερα από την επιχειρηματική καθίζηση λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ μικρή αύξηση έχουν τα προγράμματα business solutions που ουσιαστικά στοχεύουν στην κάλυψη των επιχειρηματικών στελεχών από απαιτήσεις μετόχων ή πελάτων.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90