18/11/2014
Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις διοίκησης και εργαζομένων στον ΟΤΕ

 

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις διοίκησης και εργαζομένων στον ΟΤΕ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με αφορμή τους εργαζομένους στα τηλεφωνικά κέντρα αλλά και τις μειώσεις μισθών. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση της διοίκησης να μετακινήσει τους υπαλλήλους της OTEplus που απασχολούνται στα call centers από την 1η Ιανουαρίου του 2015, στην εταιρεία e-value και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.

Το Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ θα συνεδριάσει άμεσα για να αποφασίσει τον τρόπο αντίδρασης στις συνολικές προτάσεις της διοίκησης. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η διοίκηση επικαλέστηκε δυσεπίλυτους νομικούς και άλλους λόγους για την μη ένταξη των εργαζομένων της OTEplus στον ΟΤΕ.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν αποτελεί μέρος της ΕΣΣΕ, καθώς αυτή αφορά μόνον το προσωπικό της OTE A.E. και όχι των θυγατρικών της.

Ωστόσο, έχει πέσει στο τραπέζι του διαλόγου παράλληλα με τη διαπραγμάτευση της σύμβασης προκαλώντας επιπλέον τριβές. Και αυτό, γιατί αντιδράσεις προκαλούν και οι προτάσεις για τη νέα σύμβαση, καθώς η διοίκηση προτείνει επιπλέον μείωση των μισθών του προσωπικού, ώστε η συνολική μείωση, σε σχέση με τους μισθούς του 2011, να φτάσει στο 14%. Σε αντάλλαγμα προσφέρεται επτάωρο απασχόλησης και διασφάλιση των θέσεων εργασίας για το προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΜΕ-ΟΤΕ αναφέρει ότι άμεσα θα προχωρήσει σε σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90