30/10/2014
Σε τροχιά ανάπτυξης Aegean & Olympic Air

 

Με μειωμένους ναύλους κατά 10%, 247 περισσότερους εργαζομένους, επιπλέον 1,2 εκατ. θέσεις και πέντε νέα αεροσκάφη έκλεισε ο ένας χρόνος από τη συνένωση της Aegean με την Olympic Air. Συνολικά η νέα εταιρεία απέδωσε 280 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο. Την ίδια στιγμή η εταιρεία παραμένει στον αγώνα διεκδίκησης της Cyprus Airways. Μάλιστα, τόσο η Aegean όσο και η Ryanair έχουν περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης της κυπριακής εταιρείας. Αυτά επισήμανε χθες, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ε. Βασιλάκης, ο οποίος πρόσθεσε: «Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη της Κύπρου αλλά και η ανάπτυξη της Ελλάδας μέσω της Κύπρου». Μάλιστα και οι δύο «διεκδικητές» έχουν κληθεί την ερχόμενη εβδομάδα από την κυπριακή κυβέρνηση προκειμένου να παρουσιάσουν τα επιχειρησιακά πλάνα τους για την κυπριακή εταιρεία.

Ο κ. Βασιλάκης, με αφορμή τον εορτασμό για τον ένα χρόνο από τη συνένωση των δύο ελληνικών εταιρειών, τόνισε ότι ο τζίρος της νέας εταιρείας για το 2014 θα ξεπεράσει τα 900 εκατ. ευρώ, ενώ οι διαθέσιμες θέσεις θα αγγίξουν τα 13 εκατομμύρια. Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλάκης, ένα χρόνο μετά τη συνένωση, η Aegean μετρά 50 αεροσκάφη, 9,8 εκατ. επιβάτες, 2.400 εργαζομένους και δύο τεχνικά hangars. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για την περίοδο 2015-2016 η εταιρεία επενδύει 300 εκατ. ευρώ για την προσθήκη επτά ολοκαίνουργιων Airbus A320ceos στον στόλο της. Μάλιστα, η Aegean αναμένεται μέσα στο 2015 να προκηρύξει διαγωνισμό μεταξύ της Airbus και της Boeing για τη ριζική ανανέωση του στόλου της.

Η ενισχυμένη δραστηριότητα και οι συνέργιες που προέκυψαν είχαν ως αποτέλεσμα η Aegean και η Οlympic Αir να καλύπτουν συνολικά, από κοινού, το 2014 ένα δίκτυο 120 προορισμών εξωτερικού και εσωτερικού σε 33 χώρες με 13 εκατ. διαθέσιμες θέσεις, 1,2 εκατ. περισσότερες από την αρχή της συνένωσης.

«Πέρα από τους κύριους προορισμούς που υπήρχε ανάπτυξη, σε μικρούς προορισμούς που πετούσε μόνο μία εταιρεία ο μέσος ναύλος μειώθηκε έως και 34% (έως και 18 ευρώ). Αντίστοιχα, παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση της κίνησης. Ενδεικτικά, η κίνηση αυξήθηκε κατά 66% στην Κεφαλλονιά, 36% στην Κάρπαθο και 44% στη Ζάκυνθο», είπε ο κ. Βασιλάκης.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90