21/10/2014
Επιστημονική συνεργασία ΙΜΕ - ΓΣΕΕΒΕ για να την ανάδειξη του ρόλου των ΜμΕ

 

Η ανάδειξη του ρόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η διάγνωση των προβληματικών περιοχών και η προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι ο στόχος της συνεργασίας του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ και του Ινστιτούτου Ερευνών Πολιτικής Στρατηγικής.

Στο σύμφωνο συνεργασίας, που υπογράφηκε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΒΕ και Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΙΜΕ ΓΣΕΕΒΕ), Γιώργο Καββαθά, και τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ερευνών Πολιτικής Στρατηγικής (INEΡΠΟΣΤ), Γεράσιμο Αρσένη, προβλέπεται η συγκρότηση ομάδων εργασίας που θα διερευνήσουν τα στοιχεία κόστους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα, τις δυνατότητες εξωστρέφειας και την προώθηση πολιτικών χρηματοδότησης επενδύσεων και βελτίωσης των συνθηκών ρευστότητας.

Όπως τόνισε ο κ. Καββαθάς, η υπογραφή της συμφωνίας εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον επιστημονικό και κοινωνικό ρόλο της Συνομοσπονδίας.

«Με επεξεργασίες που θα βασίζονται σε τεκμηριωμένα στοιχεία, πρωτογενή δεδομένα και αναλύσεις φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τη σημασία στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και να ορίσουμε τα πεδία παρέμβασης της οικονομικής πολιτικής στο πεδίο ενδυνάμωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Καββαθάς ανέφερε ότι χωρίς τη συντεταγμένη αναδιοργάνωση και ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που είναι η ραχοκοκαλιά όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας, κάτι το οποίο αναγνωρίστηκε και στην πρόσφατη σύνοδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Νάπολη, «είναι σαφές ότι η ανάκαμψη θα παραμένει, δυστυχώς, σχέδιο επί χάρτου».

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90