17/10/2014
Ολοκλήρωση με μεγάλη συμμετοχή του διαγωνισμού καινοτομίας της Εθνικής ΤράπεζαςΟλοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή η υποβολή προτάσεων στον 5ο διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία».

Συμμετείχαν 783 άτομα που κατέθεσαν 422 ατομικές και ομαδικές προτάσεις. Αναλυτικά κατατέθηκαν 269 προτάσεις στην κατηγορία «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα». Ογδόντα τρεις προτάσεις στην κατηγορία «Περιβάλλον και Τεχνολογία» και 70 προτάσεις στην κατηγορία «Πολιτισμός και Τεχνολογία». Πέραν από τον αριθμό των συμμετεχόντων, που είναι αυξημένος κατά 37% σε σχέση με πέρυσι, αύξηση σημειώθηκε και στις ομαδικές συμμετοχές, οι οποίες πλέον αντιστοιχούν στο 47% του συνόλου.

Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων, ώστε να επιλεγούν οι είκοσι προτάσεις που θα διαγωνιστούν στη β' δάση του Διαγωνισμού. Η αξιολόγηση διενεργείται από καθηγητές των επτά συνεργαζόμενων πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών και Πανεπιστήμιο Κρήτης). Σχετική ανακοίνωση με τα αποτελέσματα της α' φάσης θα αναρτηθεί στη σελίδα του διαγωνισμού www.nbg.gr/ibank/innovation τον Δεκέμβριο. Ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» αποτελεί μέρος του προγράμματος NBG Business Seeds σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και την Endeavor Greece.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90