20/07/2015
ΕΣΕΕ: Ασφυκτική πίεση χρόνου για την αλλαγή του ΦΠΑ

 

Για ασφυκτική χρονική πίεση προς τις επιχειρήσεις αναφορικά με την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ διαμαρτύρεται η ΕΣΕΕ. Όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία σε σχετική εγκύκλιο, η διαδικασία μηχανογραφικής αναπροσαρμογής σε περίπου 50.000 κωδικούς τροφίμων και προϊόντων απαιτεί τουλάχιστον μια εβδομάδα. αλλά επιβάλλεται να γίνει σε ένα Σαββατοκύριακο προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή την Δευτέρα 20/7/2015.
 
Η ΕΣΕΕ διαμαρτυρήθηκε για το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνοντας ότι η αναπροσαρμογή των συντελεστών ΦΠΑ στα διάφορα προϊόντα πραγματοποιείται με πολλά εμπόδια και υπό ασφυκτική πίεση, τόσο χρονικά, όσο και πρακτικά.
 
Για το θέμα των τραπεζών η ΕΣΕΕ επισημαίνει στην εγκύκλιο ότι:
 
-Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν υποκαταστήματα των τραπεζών, παραμένει ωστόσο να διευκρινιστεί αν θα ανοίξουν όλα τα υποκαταστήματα ή μόνο αυτά που λειτουργούσαν μέχρι και σήμερα, με πλήρεις όμως τραπεζικές εργασίες. Παράλληλα, παραμένει και το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα.
 
-Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά 3ημέρου που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στα ΑΤΜ. Δυστυχώς και εκτός απροόπτου, αυτή θα είναι η διαδικασία που θα συνεχιστεί, μέχρι την χαλάρωση των capital controls και χωρίς καμία ενημέρωση για το όριο των αναλήψεων από εταιρικούς λογαριασμούς, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.
 
Πηγή: express.gr


efm_728x90