24/09/2014
Σήμερα προσφεύγει το ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό

 

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ την αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία μπλοκάρει την επένδυση στο Ελληνικό. Όπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, το ελληνικό δημόσιο θα αναλάβει δράση κατά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει μπλοκάρει την υπογραφή σύμβασης για το Ελληνικό, αποφεύγοντας, όμως, να επεκταθεί επί του θέματος. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «δεν είναι και τόσο λογικό σε μια επένδυση άνω των πέντε δισ. ευρώ να ζητείται η συμμετοχή φυσικών προσώπων».

Να σημειωθεί πως η Lamda Development ηγείται του επενδυτικού σχήματος που κατέθεσε τη μοναδική προσφορά και επελέγη ως προτιμητέος επενδυτής για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Ο κ. Αθανασίου σημείωσε επίσης ότι η εταιρεία «σέβεται στο ακέραιο όλες τις συμβάσεις που έχει ο όμιλος με το ελληνικό δημόσιο», όπως για παράδειγμα στη Μαρίνα Φλοίσβου, ενώ όσον αφορά στο γενικότερα κλίμα στην αγορά, επισήμανε πως τους τελευταίους μήνες παρατηρείται άνοδος των εσόδων των εμπορικών κέντρων και ταυτόχρονα αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ελληνικά ακίνητα από ξένους επενδυτές.

Επενδυτικό ενδιαφέρον
Ανάλογη τοποθέτηση είχε κάνει πριν από μερικές ημέρες στο Bloomberg, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είμαστε σε μια περίοδο όπου το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυξάνει». Επιπλέον, σχολίασε την πτώση των spreads και υποστήριξε ότι οι τιμές στην Ελλάδα τόσο για χρηματιστηριακά προϊόντα όσο και στην κτηματαγορά είναι ελκυστικές αν συγκριθούν με αντίστοιχες άλλων χωρών που πέρασαν κρίση, όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90