18/09/2014
Εντείνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε Aegean - Ryanair

 

Σε... αερομαχίες τόσο για την ελληνική όσο και την κυπριακή αεροπορική αγορά επιδίδονται το τελευταίο διάστημα η ελληνική αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines και η ιρλανδική χαμηλού κόστους αεροπορική Ryanair. Χθες η Ryanair ανακοίνωσε την ενίσχυση του πτητικού της προγράμματος από την Αθήνα με τρεις νέους προορισμούς εξωτερικού, διεκδικώντας επιπλέον 1,3 εκατ. επιβάτες, ενώ δύο ημέρες πριν η Aegean Airlines είχε ανακοινώσει εννέα νέους διεθνείς προορισμούς επεκτείνοντας το θερινό πρόγραμμά της για τον φετινό χειμώνα.

Την ίδια στιγμή και οι δύο εταιρείες συμμετέχουν στη διαδικασία αποκρατικοποίησης των Κυπριακών Αερογραμμών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο να κερδίσουν κομμάτι της πίτας του τουρισμού από και προς τη Μεγαλόνησο.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ε. Βασιλάκης, τόνισε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να επωφεληθεί από την ιδιωτικοποίηση των Κυπριακών Αερογραμμών, ακόμη κι αν δεν προχωρήσει στην εξαγορά της, καθώς η διαδικασία ανοίγει τον δρόμο για μια αναθεώρηση των τελών των πολιτικών αεροδρομίων.

«Μια κίνηση για την πώληση του κρατικού μεριδίου στις Κυπριακές Αερογραμμές σε συνδυασμό με τις συζητήσεις για την αναβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων μπορεί να ωθήσει τις κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο να αναθεωρήσουν τις χρεώσεις των αεροδρομίων», αναφέρει ο κ. Βασιλάκης.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι το ενδιαφέρον της Aegean για τις Κυπριακές Αερογραμμές περιστρέφεται περισσότερο γύρω από τις προοπτικές της κυπριακής αγοράς αεροπορικών ταξιδιών παρά στις προοπτικές της εταιρείας.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι απαιτείται αναθεώρηση για τα τέλη του αερολιμένα της Αθήνας. «Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι ένα πολύ καλό αλλά ακριβό αεροδρόμιο. Μια επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης πρέπει να είναι μέρος μίας συμφωνίας μεταξύ του κράτους και των μετόχων για να μειωθούν σημαντικά τα τέλη σε επίπεδα κοντά σε αυτά ανταγωνιστικών αεροδρομίων, όπως της Βαρκελώνης και της Κωνσταντινούπολης», συμπλήρωσε.

Ryanair
Με τρεις νέους προορισμούς από την Αθήνα θα εγκαινιάσει η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair το θερινό πρόγραμμα του 2015, στοχεύοντας, όπως είπε η αναπληρώτρια διευθύντρια ανάπτυξης δρομολογίων, Κέιτ Σέρι, στην άφιξη 1,3 εκατομμυρίων νέων επιβατών. Τα νέα δρομολόγια της εταιρείας από την ερχόμενη περίοδο θα είναι προς Βρυξέλλες (Σαρλρουά), Ρώμη (Ciampino) και Βαρσοβία (αεροδρόμιο Modlin), σε σύνολο εννέα διεθνών προορισμών από το «Ελ. Βενιζέλος».

Επίσης, η Ryanair θα αυξήσει τη συχνότητα των πτήσεων προς Λονδίνο σε δύο καθημερινά, Μιλάνο σε δέκα εβδομαδιαίες και Θεσσαλονίκη με έξι πτήσεις καθημερινά.

Για να γιορτάσει το νέο της πρόγραμμα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δίνει σε τιμή προσφοράς από 19,99 ευρώ 100.000 εισιτήρια για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, με την προϋπόθεση ότι οι σχετικές κρατήσεις θα γίνουν έως τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90