28/08/2014
Οριστική λύση για τις προβληματικές συμβάσεις στην ακτοπλοΐα με αύξηση της χρηματοδότησης

 

Οριστική λύση για τις μακροχρόνιες ακτοπλοϊκές συμβάσεις του Βορείου Αιγαίου που δεν εξυπηρετούνται επιδιώκει να δώσει το υπουργείο Ναυτιλίας. Ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης στη διάρκεια διημερίδας που πραγματοποιείται στη Μυτιλήνη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση στο Βόρειο Αιγαίο δήλωσε αποφασισμένος για ουσιαστικές αλλαγές και τομές στο ακτοπλοϊκό δίκτυο της χώρας και ιδιαίτερα του Βορείου Αιγαίου που παρουσιάζει τα πιο συχνά προβλήματα και στάθηκε στην ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης προς την ακτοπλοΐα και αναβάθμιση της κατηγορίας των πλοίων που εκτελούν συμβάσεις δημοσίου συμφέροντος και εξυπηρετούν γραμμές.

«Θεωρώ εθνικό και προσωπικό καθήκον να κάνω ότι είναι δυνατόν για την βελτίωση του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας. Είμαι διατεθειμένος να αλλάξω τα πράγματα προς όφελος των νησιωτών μας με τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Διότι κάθε αλλαγή δεν είναι εύκολη αλλά χρειάζεται σύνθεση και συναίνεση για να επιτευχθεί. Πρέπει κάποια στιγμή τα νησιά να σταματήσουν να είναι απομονωμένα και αυτό το διεκδικήσαμε στην Ευρώπη και το διεκδικούμε για την ανάπτυξή τους. Είμαστε περήφανοι για τα ακριτικά νησιά μας και του ρόλου που επιτελούν και αγωνιζόμαστε για τους κατοίκους τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απόφαση με βάση την απολογία

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν με συγκεκριμένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Βόρειο Αιγαίο, η οποία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της λόγω οικονομικών δυσχερειών λέγοντας ότι η εταιρεία έχει κληθεί σε απολογία και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και της Βόρειας Ελλάδας ευρύτερα, καθώς όπως είπε η Λήμνος πρέπει να ενταχθεί στον κορμό του υπόλοιπου Βορείου Αιγαίου. Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει προέκταση των συνδέσεων του Βορείου Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του Βορείου Αιγαίου πρέπει να δρομολογηθούν πλοία ικανά σε μεταφορική ικανότητα με ταχύτητα και συνέπεια.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90