25/08/2014
Στον πλήρη έλεγχο της Vodafone πέρασε η hellas online

 

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, η Vodafone Ελλάδας συμφώνησε με τις εταιρείες Intracom Group και World Equities Invest-ments Holdings SA για την απόκτηση του ποσοστού 72,7% που αυτές κατέχουν στην hellas online, έναντι τιμήματος 72,7 εκατ. ευρώ.

Η Vodafone Ελλάδας κατέχει ήδη 18,4% μερίδιο στην hellas online και με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας το συνολικό ποσοστό θα ανέλθει στο 91,2%. Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Η συμφωνία για την εξαγορά της hellas online αποτελεί τη συνέχεια της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Vodafone Ελλάδας και της hellas online από το 2009, όταν η Vodafone απέκτησε ποσοστό άμεσης συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της hellas online.

Με τη συμφωνία αυτή, η Vodafone Ελλάδας εκτιμά ότι θα καταστεί ακόμη πιο ισχυρή, αξιοποιώντας περαιτέρω τις δυνατότητες της hellas online, με 519.000 LLU συνδρομητές και 11% μερίδιο αγοράς πελατών σταθερής επικοινωνίας, στο τέλος του 2013.

Η hellas online διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, ανάμεσα στους εναλλακτικούς παρόχους, που ξεπερνά τα 5.200 χλμ. Παράλληλα, η hellas online είναι ο πρώτος πάροχος στην Ελλάδα που αναβαθμίζει το δίκτυο οπτικών ινών του στα 100 Gigabit. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Γλαύκος Περσιάνης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια συμφωνία η οποία θα επιταχύνει τη στρατηγική μας για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών επικοινωνίας και αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των συνδρομητών μας, μέσα από ένα από τα πιο αναπτυγμένα δίκτυα στην Ελλάδα. Η Vodafone θα συνεχίσει να επενδύει στη χώρα σε υποδομές και καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη και στην οικονομία».

Αναστολή διαπραγμάτευσης
Από την άλλη πλευρά, ο διευθύνων σύμβουλος της Intracom Holdings και της hellas online, Κωνσταντίνος Κόκκαλης ανέφερε ότι η παραπάνω συμφωνία είναι μια από τις πιο σημαντικές συμφωνίες στη χώρα μας, «καθώς αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από έναν παγκόσμιο κολοσσό και αναγνώριση της αξίας που έχουμε δημιουργήσει στη hellas online τα τελευταία χρόνια».

Πρόσθεσε ακόμη ότι η εξέλιξη αυτή συμβαδίζει με τις διεθνείς τάσεις για σύγκλιση και συγκέντρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω επενδύσεις και ανάπτυξη στον ευρυζωνικό κλάδο.

Σημειώνεται ότι χθές το Χρηματιστήριο Αθηνών έθεσε τη μετοχή της HOL σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης μετά από δημοσιεύματα που έφεραν τους δυο ομίλους να είναι κοντά σε τελική συμφωνία.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90