23/07/2014
Πέντε προσφορές για τα ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου

 

Ικανοποιημένο από τις προσφορές για το ακίνητο Βόρειο Αφάντου δηλώνει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο, όμως, θα ζητήσει βελτιωμένες προσφορές για το ακίνητο Νότιο Αφάντου. Χθες, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην αποσφράγιση, τόσο της ανεξάρτητης αποτίμησης, όσο και των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για τα δύο ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου.

Ειδικότερα, για το ακίνητο Golf - Βόρειο Αφάντου υποβλήθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές, από την εταιρεία M.A. Angeliades Inc. ύψους 26,9 εκατ. ευρώ και την εταιρεία Dimand AE ύψους 17,5 εκατ. ευρώ. Για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» - Νότιο Αφάντου υποβλήθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές, από την εταιρεία M.A.Angeliades Inc. ύψους 13,9 εκατ. ευρώ, την εταιρία Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd ύψους 15,023 εκατ. ευρώ και την εταιρεία Ξενοδοχειακές Τουριστικές Γεωργικές Οικοδομικές Επιχειρήσεις Ι.Χατζηλαζάρου ύψους 12,350 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στον οικονομικό και νομικό έλεγχο των προσφορών και θα ζητήσει την υποβολή τελικών βελτιωμένων προσφορών για το ακίνητο Νότιο Αφάντου, από τους δύο επενδυτές που κατέθεσαν την υψηλότερη προσφορά, ώστε να προχωρήσει σε λήψη απόφασης κατακύρωσης το αργότερο έως τις 8 Αυγούστου 2014.

Επιπλέον, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση ακινήτων στην Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη, την Πρετόρια, τη Λιουμπλιάνα και το Βελιγράδι, ενώ αποφασίστηκε η επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου Castello Bibelli στον δήμο Κέρκυρας.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90