07/07/2014
Εργαζόμενοι της ΕΒΖ: Θέλουν συνάντηση με τον Σαμαρά ή τον Χαρδούβελη.

 

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ή τον υπουργό Οικονομικών θα επιδιώξουν οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) ΑΕ, σε Ορεστιάδα και Ξάνθη, μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας των δύο εργοστασίων. Στην απόφαση κατέληξαν έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Ορεστιάδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων διάφορων φορέων αλλά και την παρουσία των υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Δερμετζόγλου, Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου και του βουλευτή Εβρου Μαρίνου Ουζουνίδη ενώ παρέστη εκπρόσωπος του υφυπουργού Εξωτερικών, Κυριάκου Γεροντόπουλου, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
«Η κυβέρνηση αποφεύγει να ασχοληθεί με το θέμα, φαίνεται δεν έχει δει τον «χάρτη» των Ευρωεκλογών και ειδικά της Θράκης» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά το τέλος της σύσκεψης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην ΕΒΖ, Πέτρος Χαστανίδης. Όπως εξήγησε, αποφασίστηκε να συσταθεί μια επιτροπή η οποία θα επιδιώξει να συναντηθεί άμεσα με τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Οικονομικών, καθώς «με το κλείσιμο των εργοστασίων που γίνεται "ελαφρά την καρδία", η περιοχή απαξιώνεται».
Σύμφωνα με τον κ.Χαστανίδη, θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συζήτησης πριν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να κατέβουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

Πηγή: www.express.gr


efm_728x90