13/06/2014
Στις τράπεζες, την ενέργεια, τις κατασκευές επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών.

 

Στις τράπεζες, την ενέργεια, το real estate και τις κατασκευές επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους οι ξένοι επενδυτές στο roadshow της ΕΧΑΕ που επαναβεβαίωσε τα επενδυτικά σχέδια των ξένων για τους παραπάνω κλάδους.

Το κίνητρο για την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των ξένων είναι η βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και η πεποίθηση ότι θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Είκοσι πέντε εισηγμένες επιχειρήσεις έδωσαν το «παρών» στη Νέα Υόρκη: Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Αlpha Bank, Αεροπορία Αιγαίου, Αttica Bank, Ελλάκτωρ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Eurobank Properties, Folli Follie, ΓΕΚ Τέρνα, Γρ. Σαράντης, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Lamda Development, MIG, Mέτκα, Μότορ Οϊλ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Πλαίσιο, Τέρνα Ενεργειακή, Πλαστικά Θράκης και Τιτάν.

Τα μεγαλύτερα διεθνή funds που φέτος συμμετέχουν στο ελληνικό forum είναι: Morgan Stanley, Lazard, Templeton, Dupont, Fintech Advisors, Columbia Wanger AM.

Οι συναντήσεις ανήλθαν σε 600 κατά τη διάρκεια του διημέρου, ενώ οι fund managers που συνάντησαν οι εκπρόσωποι των ελληνικών επιχειρήσεων ξεπέρασαν τους 150.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό, και ιδίως από τις ΗΠΑ, για την εισροή κεφαλαίων, μέσω του ελληνικού χρηματιστηρίου, στις επιχειρήσεις της χώρας, με στόχο την επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Ζανιάς στην παρουσίασή του αναφέρθηκε με στοιχεία στις θετικές εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας. Για τις τράπεζες υπογράμμισε πως μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους αυτές παρουσιάζονται πιο δυνατές και σταθερές και με ισχυρότερη κεφαλαιοποίηση από άλλα ευρωπαϊκά πιστωτικά ιδρύματα.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στις εξελίξεις που επιτρέπουν στη χώρα μας να θέσει σε εφαρμογή το αναπτυξιακό σχέδιό της.

Στο συνέδριο παρέστη και ο κ. Matthew Murray, υφυπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, ειδικά απεσταλμένος από την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ κ. Pritzker, ο οποίος αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία ΗΠΑ και Ελλάδας για την ταχύτερη βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου που διέπει τις επενδύσεις και τη δημιουργία του επιχειρηματικού κλίματος που θα επιτρέψει την προσέλκυση σημαντικών αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90