05/06/2014
Σύνδεση αγοράς και επιχειρηματικού κόσμου-2ος διαγωνισμός καινοτομίας από τη φαρμακοβιομηχανία.

 

Ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων και ερευνητικού κόσμου προωθεί ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος με τον 2ο Διαγωνισμό Καινοτομίας στην Υγεία «ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0». Κατά την εκδήλωση για την ανακοίνωση έναρξης του διαγωνισμού, ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «η πρωτοβουλία αυτή απέδειξε περίτρανα, σε ένα δυσχερές περιβάλλον για τη χώρα μας, ότι οι ταλαντούχοι επιστήμονές μας μπορούν να κάνουν νέες επιχειρήσεις και startups, καθώς και να εφαρμόσουν τις νέες ιδέες τους».

Ο γ.γ. Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Βασιλάκος, επισήμανε ότι «έχει τεθεί ένας εξαιρετικά φιλόδοξος στόχος για τις δαπάνες έρευνας και τεχνολογίας, έτσι ώστε να φτάσουν στο 1,2% του ΑΕΠ έως το 2020, με απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπλήρωση του στόχου αυτού την αύξηση της ζήτησης και των επενδύσεων για έρευνα από τις επιχειρήσεις». Κατά την εκδήλωση, 21 startups που συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό ΣΦΕΕ Innovation Project, αλλά και startups από τον ευρύτερο χώρο της Υγείας, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν one-to-one συναντήσεις με δέκα επενδυτές, venture capital funds και εκπροσώπους του φαρμακευτικού κλάδου, προκειμένου να παρουσιάσουν τις ιδέες τους με στόχο μελλοντικές συνεργασίες.

Με τη διενέργεια του δεύτερου διαγωνισμού, ο ΣΦΕΕ επιχειρεί να συμβάλει πιο ενεργά στην υποστήριξη πρωτοπόρων ιδεών με στόχο τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων στον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτόμων λύσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες. Ο κλάδος της Υγείας μπορεί να αποτελέσει πεδίο υλοποίησης ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, βασισμένου στην εξωστρέφεια και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που πλήττεται από την ανεργία.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90