03/06/2014
Αυξήσεις από 12,5% έως 28,6% στα επιδόματα με τη νέα διετή επιχειρησιακή σύμβαση στην Alpha Bank.

 

Διασφάλιση των καταβαλλόμενων μισθών έως τα 1.800 ευρώ, αυξήσεις επιδομάτων από 12,5% έως 28,6% ανάλογα με τη θέση και μείωση κατά 70% και για διάστημα τριών ετών των δόσεων για στεγαστικά δάνεια των υπαλλήλων, προβλέπει η διετής επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank και η διοίκηση της τράπεζας.

Η νέα σύμβαση -η πρώτη που υπογράφεται μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών- καθιερώνει ενιαίο μισθολόγιο και ενιαίο Οργανισμό για όλους τους εργαζομένους στην Alpha Bank (συμπεριλαμβανομένων και των προερχομένων από την Emporiki, οι οποίοι είχαν πολύ υψηλότερες αποδοχές) ενώ αποτυπώνει τη βούληση των δύο πλευρών για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Με βάση τη συμφωνία:

• Διατηρούνται όλοι οι υπηρεσιακοί κλάδοι και οι βαθμοί, τα υπηρεσιακά συμβούλια και τα πειθαρχικά όργανα. Λόγω καθυστέρησης (από το 2009) των προαγωγών στην πρώην Εμπορική Τράπεζα, όλοι οι υπάλληλοι που δικαιούνται κατ' αρχαιότητα προαγωγή θα τους δοθεί, με τη μισθολογική αναπροσαρμογή η οποία προκύπτει, αναδρομικά από την 1/2/2013.

• Διατηρούνται σε ισχύ οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές που διαμορφώνονται από τον βασικό μισθό και τα επιδόματα σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον νόμο και την πολιτική αμοιβών της τράπεζας, καθώς και το πλαφόν των 1.800 ευρώ (που καταργήθηκε σε όλο τον τραπεζικό κλάδο).

• Αυξάνονται σειρά επιδομάτων από 12,5% έως 28,6%. Ενδεικτικά το επίδομα teller διαμορφώνεται στα 200 ευρώ, του υπεύθυνου πελατείας στα 225 ευρώ, του διευθυντή καταστήματος πλήρους χρηματοδοτικής εξυπηρέτησης στα 300 ευρώ, το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού στα 280 ευρώ το χρόνο κ.ά.

• Δίνεται η δυνατότητα, για όλα τα στεγαστικά δάνεια υπαλλήλων που χορηγούνται με τα προβλεπόμενα στις ΣΣΕ Τραπεζών - ΟΤΟΕ, μείωσης της δόσης κατά 70% για χρονικό διάστημα τριών ετών.

• Διατηρείται το ειδικό επίδομα στους υπό συνταξιοδότηση «παλαιούς» ασφαλισμένους (μέχρι 31/12/1992) της πρώην Τράπεζας Πίστεως για τον υπολογισμό σύνταξης και εφάπαξ παροχής.

Επεκτείνεται η σωρευτική χορήγηση μειωμένου ημερήσιου ωραρίου για τη φροντίδα τέκνων στο σύνολο των εργαζομένων στην τράπεζα.

• Παραμένει σε ισχύ το αποταμιευτικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης προσωπικού παροχής εφάπαξ (ΑΧΑ).

Δήλωση
«Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα και την οικονομία, κατορθώσαμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων. Δεν υποκύψαμε ούτε σε εκβιαστικά διλήμματα, ούτε μπήκαμε στον πειρασμό να υψώσουμε... σημαίες επανάστασης βάζοντας το προσωπικό όφελος πάνω από το συνολικό», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού της τράπεζας, Τάσος Γκιάτης. «Το σημερινό αποτέλεσμα μας δικαιώνει πλήρως και αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων εκείνους που για λόγους συνδικαλιστικής επιβίωσης εμπορεύονταν την... καταστροφή», κατέληξε.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90