15/05/2014
Ο γαλλο-γερμανικός «πόλεμος» συνεχίζεται στην ασφαλιστική αγορά της Ευρωζώνης

 

Ο γαλλο-γερμανικός «πόλεμος» συνεχίζεται στην ασφαλιστική αγορά της Ευρωζώνης με την γερμανική Αllianz και τη γαλλική ΑΧΑ να ανακοινώνουν ταυτόχρονα χθες τα αποτελέσματα α' τρίμηνου, τα οποία δείχνουν συνολικά έσοδα (και των δύο πολυεθνικών) που αγγίζουν το εντυπωσιακό ποσό των 63 δισ. ευρώ.                                                                 

Αllianz

Ο γερμανικός όμιλος της Allianz παρουσίασε κατά το α' τρίμηνο 2014 συνολικά έσοδα ύψους 33,96 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 2,72 δισ. ευρώ, ενώ για ολόκληρο το 2014 η εκτίμηση είναι ότι θα παρουσιάσει λειτουργικά κέρδη ύψους 10 δισ. ευρώ (με απόκλιση 0,5 δισ. ευρώ). Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώνονται σε 1,64 δισ. ευρώ με μικρή μείωση έναντι της περυσινής χρονιάς. Ισχυρή άνοδο λειτουργικών κερδών κατέγραψε στους κλάδους Περιουσίας και Ατυχήματος, ενώ στους κλάδους Ζωής και Υγείας κατέγραψε άνοδο ασφαλίστρων στα 17,16 δισ. ευρώ, με αύξηση 15,7% έναντι της περυσινής χρονιάς.

AXA

Ο γαλλικός όμιλος ΑΧΑ κατάγραψε αύξηση 2% στα έσοδα (28,5 δισ. ευρώ), οι ασφαλίσεις Ζωής είχαν αύξηση εσόδων στα 15,8 δισ. ευρώ και οι Γενικές Ασφαλίσεις είχαν αύξηση εσόδων 3% (10,4 δισ. ευρώ). Το περιθώριο κέρδους στις νέες παραγωγές διαμορφώθηκε κατά το α' τρίμηνο στο υψηλό ποσοστό του 33%.

Τι κάνουν στην Ελλάδα

Τα μερίδια αγοράς των δύο εταιρειών στην ελληνική αγορά είναι περίπου 10%-12% επί του συνόλου της ελληνικής αγοράς και συμμετείχαν στο ελληνικό PSI (κούρεμα ομολόγων) με χαρτοφυλάκια ελληνικών ομολόγων αξίας περίπου 600 εκατ. ευρώ. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Allianz και η AXA στην Ελλάδα έχουν αυξήσει τα μερίδια αγοράς τόσο στον κλάδο Αυτοκινήτου όσο και στις ασφαλίσεις Ζωής.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90