29/04/2014
Έντονη κινητικότητα: «Κυοφορούνται» νέα deals στα τρόφιμα

 

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον χώρο των τροφίμων και ποτών.

Λίγα 24ώρα μετά το mega-deal μεταξύ ΔΕΛΤΑ και ΜΕΒΓΑΛ και άλλες εταιρείες φέρονται να εξετάζουν την προοπτική των συνεργασιών αλλά και της συνένωσης δυνάμεων, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μεγαλύτερων σχημάτων, τα οποία θα τους δώσουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις προκλήσεις της εποχής και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους έναντι των ανταγωνιστών.

Ανάμεσα σε αυτές είναι η «Ολυμπιακή Ζυθοποιία», που παράγει και εμπορεύεται την ιστορική μπίρα Fix Hellas, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη «Μύθος Ζυθοποιία» του δανέζικου ομίλου Carlsberg, διερευνώντας το ενδεχόμενο συνεργασίας και συμπόρευσης κάτω από ένα ενιαίο σχήμα.

Μέχρι στιγμής, πάντως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχει καμία συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών, ενώ αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την τελική έκβαση των συνομιλιών.

Τονίζουν, επίσης, ότι η «Ολυμπιακή Ζυθοποιία» εδώ και πάρα πολύ καιρό δέχεται διάφορες προτάσεις, ωστόσο επισημαίνουν πως προτεραιότητά της είναι η υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, το οποίο αποσκοπεί στην αύξηση των μεριδίων στην ελληνική αγορά και στην επέκταση της παρουσίας στις διεθνείς αγορές.

ΦΕΤΑ
Την ίδια ώρα, άλλες πληροφορίες θέλουν τη γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ να μελετά την πιθανότητα εξαγοράς τυροκομικής μονάδας στην Ήπειρο, που εξειδικεύεται στην παραγωγή φέτας, ένα προϊόν που μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι αυξάνουν την απήχησής του στις διεθνείς αγορές.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90