16/04/2014
Νέα προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας

 

Δύο νέα προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας δημιούργησε η Τράπεζα Πειραιώς. Το πρώτο αφορά σε παραγωγούς σταφυλιών των Νομών Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας και Πέλλας σε συνεργασία με την εταιρεία «Ε. Μαλαματίνα & Υιός ΑΕΒΕ».

Το δεύτερο αφορά σε παραγωγούς αραβοσίτου των Νομών Κιλκίς και Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία «Euroagro Α.Ε.».

Οι χρηματοδοτικές προτάσεις και στους δύο τομείς αφορούν στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από τις παραπάνω εταιρείες.

Η εταιρεία «Ε. Μαλαματίνα & Υιός ΑΕΒΕ» έχει το παραγωγικό της κέντρο στην Εύβοια και στη Βοιωτία, όπου είναι εγκατεστημένα τα οινοποιεία της, ενώ το εμφιαλωτήριο της εταιρείας βρίσκεται στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία «Euroagro Α.Ε.» έχει τις εγκαταστάσεις συγκέντρωσης του αραβοσίτου στην πόλη του Κιλκίς, ενώ παράλληλα διαθέτει καταστήματα πώλησης στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και το Πολύκαστρο.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90