09/04/2014
Άνοδο τζίρου βλέπουν οι εμπορικές αλυσίδες

 

Αισιόδοξες εμφανίζονται οι αλυσίδες λιανικής πώλησης ως προς την έκβαση των πωλήσεών τους στη διάρκεια της πασχαλινής αγοράς.

Εκτιμήσεις στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων θέλουν τον τζίρο σε ορισμένα είδη να ανεβαίνει έως και 7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή σεζόν, ενώ ήδη μέσα στο μήνα οι πωλήσεις είναι υψηλότερες κατά 2% με 4%. Η αγορά βλέπει ότι οι αυξημένοι τζίροι σημειώνονται στα είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, ενώ αντίθετα μειωμένη ακόμη και κατά 6% προβλέπει την κίνηση στα καταστήματα με ηλεκτρονικά.

Μεγάλοι και μικροί καταστηματάρχες πάντως, ποντάρουν πολλά ως προς την κίνηση στην κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς. Οι επιχειρήσεις λιανικής θα είναι ανοικτές την ερχόμενη Κυριακή των Βαϊων με ωράριο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι εκτιμήσεις θέλουν η πλειονότητα των καταναλωτών να κατακλύζει τα malls αλλά και τα μεγάλα αστικά εμπορικά κέντρα, όπως της Αθήνας.

Πάντως, επιχειρηματίες του λιανικού εμπορίου αποδίδουν την αισιοδοξία τους ως προς την καλή πορεία της πασχαλινής αγοράς στο θετικό κλίμα που δημιουργείται με την επάνοδο της χώρας στις αγορές, στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, στην καταβολή του δώρου του Πάσχα αλλά και στις καλές καιρικές συνθήκες που ανοίγουν τη διάθεση για ανοιξιάτικες αγορές.

Οι τοπικοί σύλλογοι όπως και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ) ανακοινώνουν το διευρυμένο εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τους. Έτσι, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας όπως και η Ομοσπονδία των Εμπορικών Συλλόγων του Λεκανοπεδίου της Αττικής ανακοίνωσαν πως από την ερχόμενη Πέμπτη τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Την ίδια μέρα οι μεγάλες αλυσίδες θα είναι ανοικτές μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι σύλλογοι σε αντίθεση με τις μεγάλες αλυσίδες του ΣΕΛΠΕ θα κλείσουν την Κυριακή στις 6 το απόγευμα. Τη Μεγάλη εβδομάδα όλα τα καταστήματα θα είναι ανοικτά μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ πιο αργά θα ανοίξουν τα καταστήματα τη Μεγάλη Παρασκευή.

Η αγορά θα είναι κλειστή τη Δευτέρα 21 Απριλίου.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90