09/04/2014
Καμία αλλαγή για καταστήματα και θέσεις εργασίας: Στην καναδική Fairfax η Praktiker Hellas

 

Tη μεταβίβασή της στην καναδική Fairfax Financial Holdings Limited ανακοίνωσε χθες η Praktiker Hellas. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία χωρίς την περαιτέρω ανακοίνωση των οικονομικών όρων της συναλλαγής, σημειώνοντας ότι η εξαγορά υπόκειται ακόμη στις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμόδιων φορέων των πιστωτών.

Βάσει των ετήσιων πωλήσεών της, οι οποίες αγγίζουν τα 195 εκατ. ευρώ, η Praktiker Hellas αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία του Ομίλου στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με την πώληση της Praktiker Hellas εξασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας των 14 καταστημάτων και οι περίπου 1.100 θέσεις εργασίας σε αυτήν.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο μιας δομημένης και ανταγωνιστικής διαδικασίας υποβολής προσφορών, ο διαχειριστής της ΒΜ Praktiker International GmbH, κ. Κρίστοφερ Σίγκον (Christopher Seagon) διαπραγματευόταν με πολλούς ενδιαφερόμενους επενδυτές, από τους οποίους η Fairfax κατέθεσε την πιο συμφέρουσα προσφορά για όλους τους εμπλεκόμενους.

Η Fairfax θα συνεχίσει τη διατήρηση όλων των καταστημάτων και εργαζομένων της εταιρείας, ενώ διατηρείται ως έχει η επωνυμία Praktiker.

Η Fairfax είναι γνωστή από το 1985 για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη εταιρικών αξιών και έχει ένα σημαντικό ιστορικό επιτυχημένων επενδύσεων σε διεθνείς εταιρίες με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης (συμπεριλαμβανομένων κι επενδύσεων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη).

Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Seagon θεωρεί ότι η Fairfax και η Praktiker Hellas ταιριάζουν επιχειρηματικά. «Η γκάμα προϊόντων της Praktiker στην Ελλάδα είναι σημαντικά ευρύτερη από εκείνη της Γερμανίας», όπως σημειώνει ο κ. Seagon. Συγκεκριμένα, η γκάμα της Praktiker Hellas, παράλληλα με τα τυπικά DIY προϊόντα, περιλαμβάνει οικιακά και ηλεκτρικά είδη, όπως πλυντήρια και τηλεοράσεις. «Ως εκ τούτου, ένας επενδυτής με αυτό το εύρος επενδύσεων και οικονομικών πόρων, καλύπτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να αναπτύξει με επιτυχία την επιχειρηματική δραστηριότητα της Praktiker στην Ελλάδα», είπε ο κ. Seagon.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Prem Watsa (φωτ.), Chairman & CEO της Fairfax. Η Ελλάδα συνεχίζει να σημειώνει σημαντική πρόοδο στην αναζωογόνηση της οικονομίας της, μέσω της ενθάρρυνσης ξένων επενδύσεων που δημιουργούν θετική δυναμική, ενισχύοντας έτσι τόσο την απασχόληση όσο και την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη. «Είμαστε λοιπόν ενθουσιασμένοι με την εξαγορά της Praktiker Hellas, η οποία είναι πρωτοπόρα και σταθερή ηγέτιδα εταιρία στην αγορά του DIY & Home Improvement στην Ελλάδα. Επίσης, είμαστε πεπεισμένοι, ότι η Praktiker Hellas, υπό τη διοίκηση του Ιωάννη Σελαλμαζίδη και της ομάδας του, είναι μία από τις καλύτερα διοικούμενες εταιρίες στην αγορά αυτή», συμπλήρωσε.

H Praktiker Hellas είναι η έκτη εταιρία του ομίλου στο εξωτερικό που μεταβιβάζεται σε επενδυτή από τον Διαχειριστή κ. Seagon. Ήδη, από τον Οκτώβριο του 2013 ολοκλήρωσε την πώληση των μετοχών της Batiself SA στο Λουξεμβούργο, ενώ τον Φεβρουάριο 2014 ακολούθησαν οι εταιρίες Praktiker Ουκρανίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας και τον Μάρτιο η Praktiker Πολωνίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


efm_728x90