01/04/2014
Στη Lamda Development το Ελληνικό

 

Την εταιρεία Lamda Development ανακήρυξε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ως προτιμητέο Επενδυτή για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.. Είχε προηγηθεί η υποβολή ξεχωριστών γνωμοδοτήσεων (fairness opinions) από τους Χρηματοοικονομικούς Συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, Citigroup και Piraeus Bank, οι οποίοι έκριναν δίκαιη και εύλογη την τελική οικονομική προσφορά, ύψους 915 εκατ. ευρώ, της εταιρείας και του επενδυτικού σχήματος που τη στηρίζει. Την Πέμπτη 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί σχετική ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου από την Lamda Development και των συνεργατών της, της κινεζικής Fosun και της Al Maabar από το 'Αμπου Ντάμπι

Σημειώνεται πως η Lamda Development, παράλληλα με τη βελτιωμένη προσφορά, δεσμεύτηκε να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, το οποίο απαιτείται για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών και του Ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου.

Η προσφορά δεσμεύει την εταιρεία με εγγυητικές επιστολές για την καταβολή του τιμήματος και ποινικές ρήτρες για την υλοποίηση επένδυσης, ύψους τουλάχιστον 5,7 δισ. ευρώ. Στο τίμημα δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή του Δημοσίου, με ποσοστό 30%, στα μελλοντικά κέρδη του επενδυτή, εφόσον η σωρευτική αποδοτικότητα της επένδυσης (IRR) υπερβεί το 15%.

Το κοινοπρακτικό σχήμα πάντως έχει δεσμευθεί να διαθέσει άμεσα κονδύλια ύψους 1,25 δισ. ευρώ προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο εργασίες για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης θα είναι τουλάχιστον 5,7 δισ. ευρώ.

Πηγή: express.gr


efm_728x90