09/09/2017
Συνεργασία του ΔΕΔΔΗΕ με τη γαλλική Enedis

 

Τη διμερή συνεργασία στους τομείς των έξυπνων δικτύων και των ψηφιακών τεχνολογιών, ανακοίνωσαν οι διοικήσεις του ΔΕΔΔΗΕ και της γαλλικής Enedis, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία.

O Κριστιάν Μπυσέλ, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής Ψηφιακών Τεχνολογιών της Enedis, συνοδευόμενος από στελέχη της γαλλικής εταιρείας, συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα, με τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ.

«Η συνεργασία με κορυφαίους ομίλους στο χώρο της ενέργειας, όπως η Enedis, θα συνεισφέρει στον ταχύτερο εκσυγχρονισμό του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων προκλήσεων και αναγκών στον ενεργειακό τομέα»  δήλωσε ο Ν. Χατζηαργυρίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Μπυσέλ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «οι διαχειριστές δικτύων βρίσκονται σήμερα σε ένα ιστορικό σημείο, προκειμένου να προωθήσουν την ενεργειακή μετάβαση και την ανάπτυξη της αποκεντρωμένης ανανεώσιμης ενέργειας».

Η Enedis αποτελεί τον μεγαλύτερο Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Γαλλία και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 35.000 εργαζόμενους, ενώ το συνολικό μήκος του δικτύου της ξεπερνά τα 1,3 εκατ. χιλιόμετρα.

Πηγή: naftemporiki.gr


efm_728x90