11/05/2017
Πέντε κρίσιμα roadshows για τις ελληνικές εισηγμένες

 

Ανεβάζουν στροφές οι ελληνικές εισηγμένες καθώς μετέχουν σε πλήθος roadshows επιχειρώντας να καλύψουν το χαμένο προηγούμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της συμφωνίας της χώρας μας με τους δανειστές.

Συγκεκριμένα οι ελληνικές εισηγμένες εταιρείες και οι τράπεζες θα μετέχουν στα παρακάτω roadshows: 11-12 Mαΐου Wood στην Αθηνα, 5-6 Ιουνίου HSBC στη Νεα Υόρκη, 8-9 Ιουνίου Goldman Sachs στη Μαδρίτη, 19 Ιουνίου της Πειραιώς Χρηματιστηριακή στο Λονδίνο, ενώ στις 21-22 Ιουνίου διενεργείται στη Νεα Υόρκη το συνέδριο της ΕΧΑΕ.

Το πρώτο συνέδριο, αυτό της Wood & Co, θεωρείται προπομπός για εκείνα που θα ακολουθήσουν.

Η συμμετοχή των εγχώριων εισηγμένων εταιρειών είναι αυξημένη, όπως επίσης και των εκπροσώπων διεθνών funds που θα βρεθούν στη χώρα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις συναντήσεις one to one meetings με Ελληνες επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσουν το «παρών», μεταξύ άλλων, υψηλόβαθμα στελέχη των: Εθνική Τράπεζα, EFG Eurobank, Πειριαώς, Αlpha Bank, Oμιλος Μυτιληναίου, Σαράντης, ΟΤΕ, Μοτορ Οιλ, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, Folli Follie, Aegean Airlines, Fourlis, ΓΕΚ Τερνα, Grivalia, EΛΠΕ, Jumbo, Τιτάν, Βιοχαλκο.

Τέλος, εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται η διοργάνωση του 12oυ Annual Greek Roadshow που διοργανώνει στο Λονδίνο το Χρηματιστήριο, με συμμετοχή εταιρειών της μεγάλης αλλά και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Τα υπόλοιπα συνέδρια μέχρι εκείνο της ΕΧΑΕ στη Νέα Υόρκη έχουν χαρακτήρα αμιγώς χρηματοοικονομικό.

Εν τω μεταξύ στις 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 6ο Greek Investment Forum στη Νέα Υόρκη με συνδιοργανωτές τον ομιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Φέτος πέραν των εκπροσώπων δεικτοβαρών εισηγμένων εταιρειών, στη Ν. Υόρκη θα μετέχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι τόσο της ελληνικής όσο και της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Οι ξένοι επενδυτές θα είναι επικεντρωμένοι σε ό,τι αφορά τις τράπεζες στα κόκκινα δάνεια και στην εξυγίανση των ισολογισμών τους. Σε ό,τι αφορά τις υπολοιπές εταιρείες τα επενδυτικά προγράμματα, ο δανεισμός και η σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια είναι τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους διεθνείς επενδυτές.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημειώνουν πως οι εκτιμήσεις των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες είναι πως αυτές έχουν σημαντικά περιθώρια για υψηλότερα επίπεδα σε ό,τι αφορά τις τιμές των μετοχών τους.

Ωστόσο, οι αγορές που διενεργούνται, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, πρέπει να σημειωθεί πως έχουν ως επί τω πλείστον χαρακτήρα βραχυπρόθεσμο, με αποτέλεσμα να γίνονται άμεσα οι ρευστοποιήσεις που στοχεύουν στην αποκόμιση κερδών. Στα roadshows θα επιχειρηθεί από τις ελληνικές εισηγμένες η αλλαγή της παραπάνω τάσης.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90