20/03/2014
Υψηλότερο τίμημα για το «Ελληνικό» ζητά το ΤΑΙΠΕΔ

 

Μέχρι την επόμενη Τετάρτη παρατείνεται η αγωνία για την αξιοποίηση του Ελληνικού, καθώς χθες το ΤΑΙΠΕΔ έκρινε μη επαρκή τη δεσμευτική οικονομική προσφορά της Lamda Development και ζήτησε βελτιωμένη πρόταση. Ουσιαστικά η εταιρεία του ομίλου Λάτση, μαζί με τους συνεταίρους της, την κινεζική Fosun και την αραβικών συμφερόντων Al Maabar, έχει μία εβδομάδα προθεσμία, προκειμένου να αυξήσει το τίμημα που προσέφερε για την απόκτηση του 100% της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.». Αν και δεν έγινε γνωστή η προσφορά της Lamda, φήμες ανέφεραν ότι κινείται γύρω στα 430 εκατ. ευρώ εφόσον εκτιμηθεί με βάση τις τρέχουσες αξίες.

Αξία 700 εκατ.
Ωστόσο, το τίμημα ανεβαίνει στα 550 εκατ. ευρώ καθώς μπορεί να υπολογιστεί σε βάθος χρόνου αφού το τίμημα θα δοθεί σε δόσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανεξάρτητος αποτιμητής έχει θέσει ως τιμή πώλησης της έκτασης τα 700 εκατ. ευρώ, επομένως πρέπει σ' αυτά τα επίπεδα να κινηθεί η νέα προσφορά της lamda.Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες έγινε δεκτή η τεχνική προσφορά της κοινοπραξίας, η οποία προβλέπει μεγάλης έκτασης αστική ανάπλαση, επενδύσεις της τάξης των 7 δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου και περί τις 35.000 θέσεις εργασίας. Πέραν της κατασκευής του μεγαλύτερου πάρκου της Ευρώπης, συνολικής επιφάνειας 2 εκατ. τ.μ., θα κτιστούν πολυτελείς κατοικίες, ουρανοξύστες, υδάτινο πάρκο, παιδικές χαρές, χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας, καθώς και ξενοδοχεία και καζίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, το διοικητικό συμβούλιο σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων προχώρησε στην αποσφράγιση της αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή για την πώληση του 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.». Ακολούθησε η αποσφράγιση της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας. Σε συνέχεια σχετικής διαβούλευσης, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε τη Lamda Development να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου. του 2014.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90