18/07/2016
Παράταση ζωής μέχρι και την 1η Νοεμβρίου για την Jetoil

 

Περιθώριο μέχρι την 1η Νοεμβρίου εξασφάλισε η Jetoil, προκειμένου να βρει λύση για να συνεχισει τη λειτουργία της. Το Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε το αίτημα των τραπεζών κατά της Jetoil για την ανάκληση της προσφυγής της στο άρθρο 99, δίνοντας μία ανάσα στην εταιρεία πετρελαιοειδών μέχρι την 1η Νοεμβρίου, ημερομηνία για την οποία έχει προσδιοριστεί η κύρια συζήτηση για την υπαγωγή της στις ευνοϊκές διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος επενδυτής, ενώ οι τράπεζες φαίνεται πως θεωρούν ότι δεν υπάρχει περιθώριο εξυγίανσης.

Το διακύβευμα πάντως είναι οι πετρελαϊίκές εγκαταστάσεις της Jetοil στο Καλοχώρι, να πωληθούν ξεχωριστά μέσω πλειστηριασμού όπως φαίνεται να προτιμούν οι τράπεζες ή σαν μέρος των περιουσιακών στοιχείων της.

Η εταιρεία πετρελαιοειδών φέρεται να αντιμετώπιζε σημαντικά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία 2 χρόνια και, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, οι υποχρεώσεις της ανέρχονται στα 340 εκατ. Στο τέλος του 2014, σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό, το σύνολο των υποχρεώσεων ανερχόταν στα 314 εκατ. ευρώ.

 

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90