28/06/2016
Ιταλία: Προς κεφαλαιακές ενισχύσεις τραπεζών, μετά τον σεισμό του Brexit

 

Η κυβέρνηση της Ιταλίας εξετάζει να κάνει ένεση κεφαλαίων σε ορισμένες από τις τράπεζες της χώρας που δέχτηκαν νέο πλήγμα από το ξεπούλημα των αγορών μετά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με πηγές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, εξετάζει ενίσχυση με ποσό που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 40 δισ. ευρώ, ανέφερε μια από τις πηγές που ζήτησε ένα μην κατονομαστεί.

Η Ρώμη μπορεί να στηρίζει τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες παρέχοντάς τους κεφάλαια ή δίνοντας εγγυήσεις, πρόσθεσε. Το τελικό ποσό είναι υπό συζήτηση, προς το παρόν δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο Ματέο Ρέντσι προσπαθεί να σταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα που αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, όπως τα κόκκινα δάνεια ύψους 360 δισ. ευρώ, τη χαμηλή ανάπτυξη της οικονομίας και ιδιαίτερα τα χαμηλά επιτόκια.

Η Ιταλία δέχτηκε και αυτή σημαντικό πλήγμα από το ξεπούλημα των αγορών που εκδηλώθηκε μετά την απόφαση των Βρετανών για Brexit, το οποίο οδήγησε σε μείωση της κεφαλαιοποίησης των χρηματιστηρίων όλου του κόσμου κατά 2,5 τρισ. δολάρια.

Μέσα στην αναταραχή αυτή ορισμένες από τις μετοχές ιταλικών τραπεζών κατέγραψαν απώλειες που ξεπέρασαν το 20%.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90