27/06/2016
Ερχονται επενδύσεις 1,3 δισ. την επόμενη τετραετία από τον ΟΤΕ

 

Με επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ την τετραετία 2017-2020 αλλά και 2 δισ. ευρώ που υλοποιήθηκαν την προηγούμενη πενταετία, ο Όμιλος ΟΤΕ συνεχίζει ακόμα και μέσα στην κρίση να υλοποιεί το 60% των συνολικών επενδύσεων της αγοράς τηλεπικοινωνιών. Τη διαπίστωση αυτή, έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ μιλώντας στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

«Μας αναλογεί το 60% των συνολικών επενδύσεων της αγοράς τηλεπικοινωνιών. Δεn σταματήσαμε καθόλου, ούτε και μέσα στην κρίση. Μόνο την περασμένη πενταετία, οι επενδύσεις στη χώρα ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ για την επόμενη τετραετία, υλοποιούμε επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ, δημιουργώντας τα δίκτυα του μέλλοντος και προσφέροντας στους καταναλωτές μεγαλύτερες ταχύτητες internet σταθερής και κινητής», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σχολίασε: «Έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια, πολλά μεγαλεπήβολα σχέδια για επενδύσεις σε δίκτυα Νέας Γενιάς. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι ο μόνος που πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις είναι ο Όμιλος ΟΤΕ».

Ο κ. Τσαμάζ έκανε έναν απολογισμό για το επιτυχημένο 2015, το οποίο χαρακτήρισε «μια φυσιολογική χρόνια για τον όμιλο σε ένα αφύσικο περιβάλλον». Αναφερόμενος στο όραμα του Ομίλου ΟΤΕ ως προς την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ σημείωσε: «Επενδύουμε σταθερά με επιχειρηματική λογική και πλάνο και τελικό στόχο οι οπτικές ίνες να φτάσουν στα σπίτια των καταναλωτών. Επενδύουμε για να προσφέρουμε στους πελάτες μας προσιτές, νέες τεχνολογίες που αλλάζουν τη ζωή τους».

Οπως επισήμανε «τους πελάτες δεν τους ενδιαφέρει η υποδομή, το πώς δουλεύει μια υπηρεσία, αλλά η τελική υπηρεσία», σχολιάζοντας: «Η δική μας ευθύνη είναι τα δίκτυά μας να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, που αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό, και σε λογικές τιμές».

Όπως ανέφερε, ο Οργανισμός επενδύει εντατικά για να επεκτείνει την κάλυψη των δικτύων του και να αυξήσει τις ταχύτητες internet, τόσο στη σταθερή όσο και την κινητή, ώστε να διατηρήσει την τεχνολογική του υπεροχή.

Σημειώνεται πως σήμερα, στην κινητή τηλεφωνία, η πληθυσμιακή κάλυψη COSMOTE 4G έχει φθάσει το 85%, παραμένοντας πρώτη με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό. Αντίστοιχα, η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G+, που λανσαρίστηκε τον Ιανουάριο του 2015, έφθασε ήδη το 64%.

Σε ό,τι αφορά τη σταθερή τηλεφωνία, ο ΟΤΕ συνεχίζει την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, δίνοντας πρόσβαση στις ταχύτητες VDSL σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ όπως τόνισε ο κ. Τσαμάζ, στόχος είναι στο τέλος του έτους ο ΟΤΕ να φθάσει τα 2,25 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δηλαδή σχεδόν το 50% των τηλεφωνικών συνδέσεων της χώρας.

Ο κ. Τσαμάζ δεν παρέλειψε να καλωσορίσει τον ορισμό νέου προέδρου στην ΕΕΤΤ, αναφέροντας σχετικά: «Εχει δύσκολο έργο γιατί μετά από κενό ενάμισι έτους τα ανοικτά θέματα έχουν συσσωρευτεί και πλέον είναι πιεστικά. Ελπίζουμε σε μία καλή συνεργασία γιατί όπως καταλαβαίνετε έχουμε πολλές εκκρεμότητες με την Αρχή. Από το νέο κοστολογικό μέχρι την έγκριση νέων προγραμμάτων που θέλουμε να διαθέσουμε στους πελάτες μας. Το σημαντικότερο όμως είναι το θέμα της έγκρισης του vectoring που μας καθυστερεί από το να δώσουμε ταχύτητες έως 100 Μbps στους πελάτες μας αλλά και τους ανταγωνιστές μας».

Κατά τη διάρκεια της 64ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων του ΟΤΕ, με παρόντες μετόχους που εκπροσωπούσαν το 75,9% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή, ημερομηνία αποκοπής του οποίου θα είναι η Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016. Η ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος θα είναι η Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90