28/03/2016
Εθελουσία έξοδος 1.800 ατόμων για την Τράπεζα Πειραιώς

 

Ανακοινώθηκε από χθες το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, για το οποίο οι εργαζόμενοι του Ομίλου καλούνται να αποφασίσουν μέχρι τις 11 Απριλίου. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην αποχώρηση τουλάχιστον 1.500 ατόμων, από τις εν Ελλάδι δραστηριότητες της τράπεζας. Μέσω του προγράμματος οι εργαζόμενοι έχουν δύο δυνατότητες, είτε της άμεσης αποχώρησης με καταβολή αποζημίωσης και επιπλέον μπόνους είτε της διετούς άδειας με αποδοχές (Sabbatical) και αποχώρησης μετά την ολοκλήρωση της περιόδου αυτής.

Η δεύτερη επιλογή είναι πιθανόν καλύτερη για εργαζόμενους, οι οποίοι είναι κοντά στη σύνταξη, όμως δεν έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα έτη. Τα κίνητρα που παρέχονται κλιμακώνονται ηλικιακά, ενώ εστιάζονται στους εργαζόμενους δικτύου και ειδικότερα στους εργαζόμενους καταστημάτων που πρόκειται να κλείσουν. Για εργαζόμους επί παραδείγματι ηλικίας η οποία ξεπερνά τα 57 έτη και εργάζεται σε κατάστημα της τράπεζας, εφόσον επιλέξει την άμεση αποχώρηση, παίρνει ως αποζημίωση 66 μισθούς και αν το κατάστημα στο οποίο εργάζεται περιλαμβάνεται σε αυτά που στοχεύει η τράπεζα να κλείσει, η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 20%. Ο ίδιος εργαζόμενος εφόσον εργάζεται σε διοικητικές υπηρεσίες θα λάβει αποζημίωση 53 μισθούς. Υπάρχει πλαφόν αποζημίωσης το οποίο διαμορφώνεται στα 180.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.

Για όσους επιλέξουν τη δυνατότητα της διετούς αδείας μετ' αποδοχών, θα καταβάλλεται το 100% του μισθού από την αποδοχή του προγράμματος ως και τον Απρίλιο του 2018, ενώ με την αποχώρησή του στη λήξη της άδειας, παρέχεται αποζημίωση τεσσάρων μισθών. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεσμεύεται να μειώσει στην Ελλάδα το δίκτυό της στα 650 καταστήματα ως το τέλος του 2017.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90