01/03/2016
Προχωρούν οι διαδικασίες της νέας σύμβασης του ΔΑΑ

 

Την άποψή του ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, θα έπρεπε να γίνει ούτως ή άλλως προκειμένου να περάσει η ελληνική οικονομία σε μία καινούργια φάση ανάπτυξης, διατύπωσε χθες ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Στέργιος Πιτσιόρλας, σύμφωνα με τον οποίο θέματα όπως η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το Ελληνικό προχωρούν.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο κ. Πιτσιόρλας υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ κάνουν μια δύσκολη προσπάθεια να προχωρήσει ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο, ούτως ή άλλως, και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις αντιμετώπιζε προβλήματα, στο γενικότερο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα και όχι στην κοινωνία και επομένως είναι λογικό να αντιμετωπίζει κάποιες παραφωνίες. Τα βήματα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι η κυβέρνηση λειτουργεί αποτελεσματικά, παρά τα επιμέρους προβλήματα. Για να περάσει η ελληνική οικονομία σε μία καινούργια φάση ανάπτυξης, νομίζω ότι αυτό το πρόγραμμα (ιδιωτικοποιήσεων) έπρεπε να γίνει ούτως ή άλλως».

Ερωτώμενος για το θέμα του «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο κ. Πιτσιόρλας υπενθύμισε ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξε μια απόφαση του Δ.Σ. του αεροδρομίου, σε απάντηση της επιστολής που είχε στείλει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αποδέχεται τη διαπραγμάτευση για την παράταση της υπάρχουσας σύμβασης. «Επομένως, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία αυτή», σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σημειώνοντας πάντως ότι θα είναι μία δύσκολη και τεχνική διαπραγμάτευση που θα διαρκέσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξέφρασε, όμως, την πεποίθησή του ότι θα έχει θετική κατάληξη, διασφαλίζοντας μία προοπτική σταθερότητας στο αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι χθες το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου για το θέμα της επέκτασης της σύμβασης του ΔΑΑ. Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως το απόγευμα της 8ης Μαρτίου.

Ελληνικό

Όσον αφορά το θέμα του Ελληνικού, ο κ. Πιτσιόρλας επισήμανε ότι το Δημόσιο είναι σε φάση διαπραγματεύσεων με τους επενδυτές και ο στόχος είναι να έχουν τελειώσει μέσα στον Απρίλιο και να έχει υπάρξει μία συνεννόηση, προκειμένου να προχωρήσει η αδειοδότηση και η υλοποίηση του έργου. «Οι γύρω δήμοι είναι θετικοί και μετέχουν σ’ αυτή τη συζήτηση. Θεωρώ ότι είμαστε κοντά στο να ολοκληρωθεί αυτή η φάση των διαπραγματεύσεων. Υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 40.000 νέες θέσεις εργασίας», επισήμανε ο κ. Πιτσιόρλας.

Τέλος, ερώτηση υπήρξε και για τον ΟΛΠ, με τον κ. Πιτσιόρλα να υπενθυμίζει ότι ο φάκελος έχει αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον έλεγχο νομιμότητας. «Από τη στιγμή που θα έχουμε την απόφασή του, θα προχωρήσουμε στην υπογραφή αυτής της σύμβασης και θα έλθει στη Βουλή. Θα εκκρεμεί και η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού», επισήμανε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90