17/02/2016
Σε ένα μήνα η απόφαση για την εξαγορά της «Γ.Κανάκη» από τον «ΑΒ»

 

Σε ένα μήνα εκτιμά η Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι θα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση της υπόθεσης εξαγοράς του σούπερ μάρκετ Γ.Κανάκη από την ΑΒ Βασιλόπουλος και θα ανακοινωθεί η σχετική απόφαση.

Αυτό σχολίασαν στελέχη της επιτροπής στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, με αφορμή ότι αναρτήθηκε στη σελίδα ανακοινώσεων της Αρχής η δημόσια ανακοίνωση συγκέντρωσης που αφορά στην πρόθεση απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου της εταιρείας «σούπερ μάρκετ υπεραγορά Γ. Κανάκη ανώνυμη εταιρεία» από την εταιρεία «Αλφα Βήτα Βασιλόπουλος ανώνυμη εταιρεία».

Όπως αναφέρει η δημοσίευση, στις 9 Φεβρουαρίου 2016 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση µε την οποία η επιχείρηση με την επωνυμία «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και του πουλιού το γάλα!» προτίθεται να αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο επί της εταιρείας με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ Γ. ΚΑΝΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των μερών είναι:

η «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» δραστηριοποιείται στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο τροφίμων και άλλων ειδών σούπερ μάρκετ, στην οργάνωση και εγκατάσταση αλυσίδας καταστημάτων σούπερ μάρκετ, αποθηκών τροφίμων και καταστημάτων χονδρικού εμπορίου (cash & carry), καθώς και την ανάληψη δικτύου δικαιόχρησης στον κλάδο λιανεμπορίου

η «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ Γ. ΚΑΝΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» δραστηριοποιείται πρωτίστως στη λιανική πώληση τροφίμων και άλλων ειδών σούπερ μάρκετ και, δευτερευόντως, στη λειτουργία ψητοπωλείου-οβελιστηρίου και εργαστηρίου παραγωγής παρασκευασμάτων κρέατος.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90